21 Ιαν 2016

Ένα κακομαθημένο παιδί δείχνει να ενηλικιώνεται

Η μετάβαση ενός ποδοσφαιριστή, από την Σασουόλο για παράδειγμα, στη Γιουβέντους δεν είναι εύκολη. Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής και δουλειάς. Και ο Σιμόνε Τζάτζα δείχνει να κερδίζει το προσωπικό του στοίχημα.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Mr. Black

«Έμαθα πολλά από τους συμπαίκτες μου», είπε σε νέες δηλώσεις του και στάθηκε στη δυσκολία των πρώτων μηνών στο Τορίνο. Ο Τζάτζα του καλοκαιριού δεν έχει καμία σχέση με τον Τζάτζα σήμερα.

Ο Ιταλός ωρίμασε και κατάλαβε κάποια πράγματα που λόγω ενθουσιασμού, λόγω φιλοδοξιών ίσως να μην μπορούσε να τα δει τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως η Γιούβε αρνήθηκε πρόταση παραχώρησης και πώλησης σε Γερμανούς. Η ομάδα δείχνει πως τον υπολογίζει. Δείχνει πως τον θέλει. Και εκείνος κάνει το καλύτερο για να τους δικαιώσει.

Θεωρώ πως είναι η καλύτερη αλλαγή που έρχεται από τον πάγκο. Είναι ο παίκτης που έχει προσφέρει τα περισσότερα ως μη βασικός. Και είναι φυσιολογικά όσα του έχουν συμβεί έως τώρα στην ποδοσφαιρική του ζωή.

Ήταν από τα αστέρια μιας μικρής ομάδας και πήγε σε ένα μεγαθήριο όπου ο ανταγωνισμός δεν είναι απλά τεράστιος. Είναι αδηφάγος. Και δείχνει πως μπορεί να επιβιώσει. Ο ώριμος Τζάτζα μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα.

Η εθνικότητά του τον βοηθάει ακόμη περισσότερο καθώς η Γιούβε ανέκαθεν επένδυε σε Ιταλούς ποδοσφαιριστές. Είναι διεθνής, θα πάει στο Euro, ενδέχεται να πάρει το πρωτάθλημα ή ακόμη και το νταμπλ.

Στη Γιουβέντους μόνο να μάθεις μπορείς. Ακόμη κι όταν δεν παίζεις. Είναι ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό σχολείο η ομάδα, πανεπιστήμιο καλύτερα, όπου πρέπει να εκμεταλλευτείς κάθε λεπτό είτε στο προπονητικό κέντρο, είτε στα αποδυτήρια, είτε μέσα στο γήπεδο.

Μπράβο στον Σιμόνε Τζάτζα γιατί φαίνεται πως ωριμάζει. Ενηλικιώνεται ποδοσφαιρικά. Από ένα κακομαθημένο παιδί, γίνεται άντρας που πρέπει να αντιμετωπίζει όλες τις καταστάσεις. Γι’ αυτό πιστεύω ακράδαντα αυτό που έγραψα χθες Η πικρή αλήθεια και η πραγματική αδικία (διαβάστε εδώ το θέμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου