Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

Το -άγνωστο- «Πάρκο των Τεράτων» της Ιταλίας

Η Ρώμη αποτελεί ένα διαχρονικό προορισμό για κάθε ταξιδιώτη. Η «αιώνια πόλη» προσφέρει πολλαπλές επιλογές για το ταξίδι σας, κάνοντας το από συναρπαστικό έως μία μοναδική βόλτα στην Ιστορία. Υπάρχει όμως και κάτι που λίγοι γνωρίζουν καθώς δεν είναι τόσο πολυδιαφημισμένο όσο το Κολοσσαίο ή τη Φοντάνα ντι Τρέβι.

Αν σκέφτεστε, λοιπόν, να κάνετε στο κοντινό ή μακρινό μέλλον, ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα της Ιταλίας τότε βάλτε στους προορισμούς σας το «Πάρκο των Τεράτων» ή αλλιώς Parco dei Monstri.

Βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα από την Ρώμη και σας υπόσχεται μια διαφορετική βόλτα που θα σας μείνει αξέχαστη! Το «Πάρκο των Τεράτων» θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στην εποχή της ιταλικής Αναγέννησης η οποία αποτέλεσε μια περίοδο μεγάλης πολιτιστικής άνθισης σε όλους τους τομείς.Το μοναδικό αυτό μνημειακό συγκρότημα φιλοξενείται στη μικρή πόλη της Μπορμάζο και εκεί θα συναντήσει κανείς γλυπτά που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα. Σας μεταφέρει δηλαδή σε ένα ταξίδι περίπου 500 ετών στο παρελθόν.

Το πάρκο δημιουργήθηκε το 1552 και είναι το μοναδικό στο είδος του στον κόσμο. Σύμφωνα με το θρύλο, ένας ευγενής άνδρας, ο Πιερ Φραντσέσκο Ορσίνι, που κυβερνούσε στην περιοχή, ήταν ο ιδιοκτήτης του πάρκου, ο οποίος διέταξε τη δημιουργία του ως ένδειξη αγάπης στην αγαπημένη του γυναίκα την οποία έχασε.

Λέγεται μάλιστα ότι ο ίδιος καταστράφηκε από το θάνατό της και «έβαλε» όλη τη λύπη του στη γέννηση αυτών των ιερών κήπων. Ένας διάσημος αρχιτέκτονας της Αναγέννησης, ο Πίρο Λιγκόριο σχεδίασε όλα τα μαγικά πλάσματα και τα μνημεία που βρίσκονται σε αυτό το παράξενο πάρκο. Όλα τα μνημεία και τα δημιουργήματα του πάρκου είναι λαξευμένα από τον ταλαντούχο αρχιτέκτονα στο βράχο.

Ωστόσο μετά το θάνατο του Ορσίνο το πάρκο εγκαταλείφθηκε και έμεινε ξεχασμένο για περίπου 400 χρόνια, μέχρι δηλαδή το 1954, οπότε και ο Τζοβάνι Μπετίνι αγόρασε τη γη και τα αγάλματα για να τα αποκαταστήσει στην προηγούμενη δόξα τους.Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, η φύση έκανε και εκείνη το έργο της και κατά έναν τρόπο... ενώθηκε με τα μνημεία κάνοντας ακόμη πιο εντυπωσιακά και απόκοσμα τα γιγάντια γλυπτά. Η φήμη του πάρκου άρχισε να εξαπλώνεται, ενώ λέγεται ότι ο Σαλβαντόρ Νταλί ερωτεύτηκε το μυστηριακό μέρος και εμπνεύστηκε από αυτό τον πινάκα The Temptation of Saint Anthony.Περισσότερα από 25 έργα τέχνης ξεδιπλώνονται στο χώρο, ενώ παράξενες μυθολογικές μορφές τρομάζουν με την εμφάνισή τους τον επισκέπτη, αλλά και ταυτόχρονα τον γοητεύουν. Ο Πρωτέας, ο γιος του θεού της θάλασσας Ποσειδώνα, ο Όρκους, θεός του Κάτω Κόσμου, ο Κέρβερος, η Αφροδίτη, η ελληνική θεά του έρωτα και ο Αννίβας είναι μόνο μερικά από τα κύρια αξιοθέατα του πάρκου.

Όμως αυτά είναι μόνο τα μνημεία που μπορούν να περιγραφούν, ενώ το ανθρώπινο μάτι συναντά πολύ περισσότερο πράγματα και ο επισκέπτης γεμίζει συναισθήματα που τον ταξιδεύουν. Η αναπαλαίωση του πάρκου έγινε τη δεκαετία του ’50 και εκατοντάδες επισκέπτες συρρέουν εκεί κάθε χρόνο.

Δείτε τις φωτογραφίες
Διαβάστε στο Travel

http://famigliabianconera.blogspot.gr/2016/01/52.html
Το Τορίνο βρίσκεται μέσα στους 52 καλύτερους προορισμούς του κόσμου. Η πρωτεύουσα του Πιεμόντε είναι αρκετά παρεξηγημένη στην Ελλάδα καθώς όλοι, ακόμη κι αυτοί που δεν την έχουν επισκεφθεί, μιλάνε για μια βιομηχανική πόλη. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://famigliabianconera.blogspot.gr/2016/01/blog-post_975.html
Το ξεχωριστό χρωματιστό νησί της Ιταλίας που απέχει τέσσερις ώρες από το Τορίνο. Το γραφικό και πολύχρωμο Μπουράνο βρίσκεται στην ίδια λιμνοθάλασσα με τη Βενετία στην Ιταλία, μόλις επτά χιλιόμετρα μακριά αλλά είναι λίγο διαφορετικό. [Ολόκληρο το θέμα +] 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου