Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Το ξεχωριστό χρωματιστό νησί της Ιταλίας που απέχει τέσσερις ώρες από το Τορίνο

Το γραφικό και πολύχρωμο Μπουράνο βρίσκεται στην ίδια λιμνοθάλασσα με τη Βενετία στην Ιταλία, μόλις επτά χιλιόμετρα μακριά αλλά είναι λίγο διαφορετικό. Είναι ένα όμορφο και ξεχωριστό νησί που αξίζει να γνωρίσετε.

Σαν να έχει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι η μικρή πόλη μοιάζει στην κυριολεξία με πίνακα ζωγραφικής. Στενά πολύχρωμα και πεντακάθαρα σοκάκια, ανθισμένες γλάστρες στα μπαλκόνια και παραδοσιακά σπιτάκια συνθέτουν την εικόνα αυτής της μικρής πόλης της Ιταλιάς.Το παράξενο όμως με τα συγκεκριμένα αυτά πολύχρωμα σπιτάκια είναι ότι ο κάθε κάτοικος δεν τα βάφει αυτόνομα, με ο,τι χρώμα δηλαδή αποφασίσει και θέλει εκείνος. Ακολουθείται μια ολόκληρη και ιδιαίτερη διαδικασία.

Όποιος πολίτης θέλει να βάψει το σπίτι του απευθύνεται στην κυβέρνηση με ένα αίτημα και εκείνη του κοινοποιεί ποια είναι τα συγκεκριμένα χρώματα που επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει στην εν λόγω περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του! Αυτή η διαδικασία μάλιστα δεν είναι πρόσφατη και ακολουθείται από τη «χρυσή εποχή» της ανάπτυξης στην Ιταλία!


Η παράδοση λέει ότι παλιά οι ψαράδες της περιοχής ξεκίνησαν να βάφουν τα σπίτια τους με διαφορετικά χρώματα για να τα βλέπουν και να τα ξεχωρίζουν την ώρα που ψαρεύουν.Εκτός από τα πολύχρωμα σπίτια του που το κάνουν πόλο έλξης για όσους φτάνουν στην κοντινή Βενετία, το Μπουράνο φημίζεται και για τις δαντέλες του που φτιάχνουν οι γυναίκες του νησιού. Λέγεται μάλιστα ότι το 1481 ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι επισκέφτηκε το νησί του Μπουράνο για να προμηθευτεί υφάσματα για το περίφημο Ντουόμο του Μιλάνου.Εκτός από τα πολύχρωμα σπίτια, την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τις δαντέλες υπάρχουν και άλλα όμορφα σημεία και αξιοθέατα που μπορεί κανείς να γνωρίσει στο Μπουράνο. Μεταξύ αυτών είναι η εκκλησία του San Martino που το καμπαναριό που έχει κλίση και τον πίνακα του Τζαμπατίστα Τιεπόλο.Αν κάνετε ένα ταξίδι στο Τορίνο και υπάρχει χρόνος, αξίζει να γνωρίσετε την κουκλίστικη αυτή πόλη που θα σας μαγέψει. Η απόσταση από την πόλη της Γιουβέντους στο Μπουράνο είναι περίπου 4 ώρες με αυτοκίνητο.

Διαβάστε στο Travel

http://famigliabianconera.blogspot.gr/2016/01/52.html
Το Τορίνο βρίσκεται μέσα στους 52 καλύτερους προορισμούς του κόσμου. Η πρωτεύουσα του Πιεμόντε είναι αρκετά παρεξηγημένη στην Ελλάδα καθώς όλοι, ακόμη κι αυτοί που δεν την έχουν επισκεφθεί, μιλάνε για μια βιομηχανική πόλη. [Ολόκληρο το θέμα +]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου