10 Απρ 2016

Όλη η Ιταλία προσκυνάει τη μελλοντική πρωταθλήτρια

Μετά από ένα πολύ καλό ντέρμπι με τρία γκολ, φάσεις, τρία δοκάρια και αρκετό πάθος από τους ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους και της Μίλαν, το φετινό πρωτάθλημα είναι σχεδόν σίγουρο πως θα καταλήξει εκεί που ανήκει. Στη Γιουβέντους!

Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πέρασε νικηφόρα με 2-1 μέσα και από το Σαν Σίρο και ανέβασε στο +9 τη διαφορά από τη Νάπολι που αγωνίζεται την Κυριακή με την Ελλάς Βερόνα. Το παιχνίδι με τη Μίλαν ήταν ένα από τα δύσκολα που είχαν οι μπιανκονέρι μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και επικράτησαν αρκετά εύκολα από το Μιλάνο.

Αν και η Γιούβε βρέθηκε πίσω στο σκορ (18’ Αλεξ), ισοφάρισε (27’ Μάντζουκιτς), μπήκε μπροστά (65’ Πογκμπά) και ήταν αυτή που θα έλεγχε τον αγώνα. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο: δε δίνουμε ευκαιρία σε κανέναν να αμφισβητήσει και να πιστέψει πως μπορεί να μας ρίξει από την κορυφή.

Για τους πρωταθλητές και κυπελλούχους Ιταλίας απομένουν έξι αγώνες. Πλέον αδιαφορούν για το πρόγραμμα και τις επιδόσεις της Νάπολι. Ειδικά μετά το «διπλό» στο Μιλάνο, ο Αλέγκρι και οι ποδοσφαιριστές του έχουν ήδη βάλει το ένα τους χέρι στο πρωτάθλημα. Απομένει να βάλουν και το δεύτερο σε λίγες εβδομάδες και στις 15 Μαΐου να το σηκώσουν στη φιέστα του Juventus Stadium.

Η φετινή Γιουβέντους γράφει Ιστορία. Κατακτά για πέμπτη σερί χρονιά το σκουντέτο, ισοφαρίζει την επίδοση του 1930 και συγχρόνως παίρνει το πιο παλικαρίσιο πρωτάθλημα των τελευταίων δεκαετιών.

Τιμή, συγκίνηση και υπερηφάνεια γι’ αυτήν την ομάδα.

Τιμή, συγκίνηση κι υπερηφάνεια για τη Γιούβε μας!

Forza Juve!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου