25 Απρ 2016

Ο Μπουφόν επιλέγει το καλύτερο πρωτάθλημα της πενταετίας

Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν κλήθηκε να επιλέξει το καλύτερο πρωτάθλημα που έχει κατακτήσει με την Γιουβέντους και δήλωσε σίγουρος ότι ο αποκλεισμός από την Μπάγερν στο Champions League θα κάνει πολύ καλό τη νέα σεζόν.

Ο αρχηγός έγινε ξανά πρωταγωνιστής με την απόκρουση στο πέναλτι του Κάλινιτς στο φινάλε, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να αρχίσουν από εκεί τις ερωτήσεις τους.

«Το πέναλτι; Ηταν κάτι παρόμοιο με αυτό στη Γένοβα πριν δύο χρόνια, στο ματς με την Τζένοα, όπου απέκρουσα ένα πέναλτι και με εκείνη τη νίκη ουσιαστικά κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Με κάνει χαρούμενο αυτή η αναλογία, επειδή κάνει χαρούμενους και τους οπαδούς μας», είπε ο Μπουφόν, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για το ποιο είναι το πιο όμορφο πρωτάθλημα που έχει κατακτήσει.

«Το πρώτο και το φετινό γιατί το φετινό είναι πραγματικά τρελό και απίστευτο. Είναι μια νίκη που αποδεικνύει την τεχνική και πνευματική δύναμη αυτού του γκρουπ, αυτής της ομάδας που έδειξε ότι δεν τα παρατάει ποτέ και δεν θέλει να σταματήσει να εκπλήσσει. Ολο αυτό, φυσικά, ξεκίνησε και από κάποια τυχερά περιστατικά, όπως για παράδειγμα το γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο στο ντέρμπι με την Τορίνο. Από εκεί και πέρα, σιγά-σιγά οι νίκες σε κάνουν να βλέπεις ως πιθανούς κάποιους στόχους που θεωρούσες άπιαστους».

Τέλος, έκανε μια καλή πρόβλεψη για τη νέα σεζόν και την παρουσία της Γιουβέντους στο Champions League, όταν του ζητήθηκε η άποψη του για το τι είναι αυτό που λείπει από τους μπιανκονέρι ώστε να το κατακτήσουν.

«Φέτος μας έλειψε μια μικρή δόση κυνισμού και αναφέρομαι στο ματς στη Σεβίλλη όπου είχαμε πολλές ευκαιρίες και δεν εκμεταλλευτήκαμε καμία. Είμαι σίγουρος ότι τον θυμό για τον φετινό αποκλεισμό θα τον κουβαλήσουμε στη νέα σεζόν και αυτό θα μας κάνει πολύ καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου