13 Απρ 2016

Τι απέδωσαν στη Γιούβε οι μεταγραφές των 110 εκατ. ευρώ

Με τα μεταγραφικά σενάρια να έχουν αρχίσει, η Gazzetta dello Sport κάνει έναν πρώτο απολογισμό για τις μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού.

Η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη αλλά η Γιουβέντους είναι στο +6 στο πρωτάθλημα έξι αγωνιστικές πριν το τέλος, είναι στον τελικό του Coppa Italia και θα έτρεχε προς δεύτερο σερί τελικό και στο Champions League αν δεν αποκλειόταν, όπως αποκλείστηκε, από την Μπάγερν Μονάχου.

Με λίγα λόγια, μια σεζόν που αναμενόταν μεταβατική και δύσκολη οι μπιανκονέρι την έχουν στρώσει για τα καλά και η Gazzetta dello Sport έδωσε τα εύσημα στους Μπέπε Μαρότα και Φάμπιο Παράτιτσι.

«Γιούβε, από τον Ντιμπάλα στον Ρουγκάνι: Μεταγραφικές κινήσεις για 10 με τόνο, το scudetto γεννήθηκε το καλοκαίρι», είναι ο τίτλος στο σχετικό άρθρο, στο οποίο η Gazzetta dello Sport αναφέρεται στους δέκα ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν και εμείς το παραθέτουμε αυτούσιο…

Λένε πάντα ότι στο ποδόσφαιρο ο λογαριασμός γίνεται στο τέλος, υπό την έννοια πως η βαθμολογία των μεταγραφικών κινήσεων εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Αν νικήσεις, σημαίνει ότι τα λεφτά ξοδεύτηκαν σωστά, αν τα αποτελέσματα δεν έρθουν τότε θα έρθει η κριτική.

Η Γιουβέντους το καλοκαίρι ήταν η ομάδα που ξόδεψε τα περισσότερα (όπως αρέσει στον Μαουρίτσιο Σάρι να υπενθυμίζει συχνά): Συνολικά έδωσε 109,5 εκατ. ευρώ για να πάρει 10 ποδοσφαιριστές, έχοντας να καλύψει πολύ σημαντικές αποχωρήσεις (Πίρλο, Τέβες, Βιντάλ, Γιορέντε) και με την δύσκολη αποστολή να πρέπει να εγγυηθεί ταυτόχρονα την ανανέωση της ομάδας και τη συνέχεια των αποτελεσμάτων.



Οκτώ μήνες μετά το περίπλοκο ξεκίνημα στη σεζόν, μπορούμε να πούμε ότι η καλοκαιρινή μεταγραφική καμπάνια των Μπέπε Μαρότα και Φάμπιο Παράτιτσι ήταν σωστή: Ολοι είχαν ένα ρόλο κατά τη διάρκεια της σεζόν και τον έπαιξαν τέλεια, ο καθένας είχε το παιχνίδι του.

Η Γιούβε δέχθηκε αρκετές κριτικές για τον Αλεξ Σάντρο, για τον οποίο πλήρωσε 26 εκατ. ευρώ στην Πόρτο. Ο Βραζιλιάνος, όμως, σκόραρε στο Ούντινε και στη Βερόνα και πάνω από όλα είχε την ασίστ στον Ντιμπάλα στο Γιούβε-Μίλαν 1-0. Μετά υπάρχει ο Ντιμπάλα, 32 εκατ. ευρώ συν μπόνους στο Παλέρμο (συνολικά 40 εκατ. ευρώ) και η δύσκολη αποστολή αντικαστάστασης του Κάρλος Τέβες.

Τα κατάφερε με 18 γκολ (14 στο πρωτάθλημα) και πολλές καθοριστικές ενέργειες, όπως αυτή κόντρα στη Ρόμα. Η τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή της Κυρίας ήταν ο Μάντζουκιτς, 19 εκατ. ευρώ. Δεν σκόραρε πολύ στο πρωτάθλημα (8 από τα 11 γκολ συνολικά) αλλά σχεδόν πάντα όταν το έκανε ήταν καθοριστικός, όπως με την Φιορεντίνα.

Αμέσως μετά ο Σιμόνε Τζάτζα, 18 εκατ. ευρώ στη Σασουόλο, ο οποίος έχει 7 γκολ (4 στο πρωτάθλημα) και είχε την λύση κόντρα στη Νάπολι, στο ματς-scudetto στο Τορίνο: Νίκη και προσπέραση, έτσι η Γιουβέντους επέστρεψε στην κορυφή.

Ο Κουαδράδο ήρθε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και σκόραρε το πιο σημαντικό του γκολ στις καθυστερήσεις: Χωρίς εκείνο το γκολ στο ντέρμπι με την Τορίνο δεν θα είχε ξεκινήσει αυτό το εντυπωσιακό σερί στο πρωτάθλημα και η Γιουβέντους δεν θα είχε επιστρέψει στην κορυφή, μπροστά από όλους.

Ο Μαρότα τον πήρε με δανεισμό από την Τσέλσι για 1,5 εκατ. ευρώ, μέσα σε λίγο καιρό έχει πολύτιμο όπλο. Χωρίς τον Ερνάνες (η μεταγραφή με την περισσότερη κριτική) ίσως να μην υπήρχε η νίκη επί της Ιντερ, χωρίς το γκολ του Λεμινά στην ήττα του Σαν Πάολο η Γιούβε τώρα δεν θα είχε την ισοβαθμία με τη Νάπολι. Οχι συνεχείς εμφανίσεις αλλά σχεδόν μόνο νίκες για τον Κεντίρα: Δεν κόστισε τίποτα, με αυτόν στο γήπεδο οι μπιανκονέρι δεν έχουν χάσει ποτέ.

Το γκολ κόντρα στην Μπολόνια, στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα, ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ο Ρουγκάνι είχε την υπομονή να περιμένει την στιγμή του: Κόντρα στη Μίλαν έδωσε ακόμη μία εμφάνιση σταθερότητας. Κλείνουμε με τον Νέτο: Μόνο μία εμφάνιση στο πρωτάθλημα αλλά στη ρεβάνς του ημιτελικού του κυπέλλου με την Ιντερ, ήταν αυτός που σταμάτησε τον Πέρισιτς και δεν επέτρεψε να γίνει το 4-0. Ετσι η Γιούβε μπορεί να στοχεύει σε δεύτερη σερί κατάκτηση του Coppa Italia.

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου