24 Απρ 2016

Τα συν και τα πλην για τη μεταγραφή του Καβάνι και ο ρόλος της… δόξας

Ο Ιταλός δημοσιογράφος Φαμπρίτσιο Ρομανό, ο οποίος θεωρείται από τους καλούς στα θέματα των μεταγραφών, αναλύει εκ νέου τα συν και τα πλην της υπόθεσης Καβάνι.

Προλογίζοντας το θέμα, θεωρεί σίγουρο πως ο Αλβαρο Μοράτα θα φύγει για τη Ρεάλ και πως η Γιουβέντους προετοιμάζει και θα κινηθεί για να αποκτήσει τον Εντινσον Καβάνι.

Στα συν είναι πως ο Ουρουγουανός έχει πολύ κακές σχέσεις πλέον με τον Λοράν Μπλαν. Το γεγονός αυτό, ωθεί τον ποδοσφαιριστή στο να ψάξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Παράλληλα, θεωρεί πως ο κύκλος του στην Παρί ολοκληρώθηκε και θέλει και ο ίδιος να ζήσει μια νέα πρόκληση. Θα είναι η Γιουβέντους ο επόμενος σταθμός; Ο Ιταλός δημοσιογράφος εξηγεί πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Είναι σχεδόν σίγουρο πως από την ομάδα του Παρισιού θα φύγει και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και δεν αποκλείεται το αφεντικό της Παρί να θέλει να κρατήσει τον Καβάνι ώστε να έχει ήδη έναν αστέρα στην επίθεση. Στην περίπτωση αυτή, για να τον πείσει και να… ξεχαστεί η κόντρα με τον Μπλαν, είναι έτοιμος να του προσφέρει μεγαλύτερο συμβόλαιο.

Το συμβόλαιό αυτό μπορεί να είναι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, 12 με 13 εκατ. ευρώ. Όπως καταλαβαίνει κάποιος εύλογα, η Γιουβέντους δε θέλει, δεν μπορεί και δε θα μπει σε έναν τέτοιο πλειστηριασμό. Θυμίζουμε πως σε παλαιότερο ρεπορτάζ, η Γιουβέντους μπορούσε να φτάσει μέχρι τα 7 εκατ. ευρώ, ποσό που θεωρείται ήδη μεγάλη υπέρβαση.

Μπέπε Μαρότα και Φάμπιο Παρατίτσι ξέρουν καλά πως δε θα είναι μια εύκολη μεταγραφή. Υπάρχει και ανταγωνισμός ο οποίος δεν μπορεί να περάσει έτσι. Δε θα θέλει μόνο η Γιουβέντους τον Καβάνι.

Το όπλο της διοίκησης θα είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος που θα δοθεί στον Ουρουγουανό. Θα ξέρει από την αρχή πως είναι ένας πολύτιμος ποδοσφαιριστής και πως η ομάδα θα κινείται (και) γύρω από αυτόν.

Συμπληρώνοντας το άρθρο και ειδικά την τελευταία παράγραφο, ο Καβάνι θα έχει ένα επιπλέον κίνητρο. Η ομάδα, όπως αφήνεται να εννοηθεί από όλους, χτίζεται για να πάρει μέσα στα επόμενα χρόνια το Champions League. Και όλοι θέλουν να είναι πρωταθλητές Ευρώπης, ακόμη κι αν έχουν χαμηλότερο συμβόλαιο. Μεγάλη υπόθεση το χρήμα, μεγάλη υπόθεση και η δόξα…

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου