Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Η «περίεργη» πόλη της Ιταλίας που οι κάτοικοι δεν πεθαίνουν νέοι!

Αντικείμενο μελέτης γίνονται οι κάτοικοι μιας ιταλικής πόλης με σκοπό να βρεθεί το «μυστικό» πώς καταφέρνουν και ζουν τόσο πολύ.

Στη δυτική ακτή της νότιας Ιταλίας, μια πόλη έχει δυσανάλογα μεγάλο αριθμό αιωνόβιων στον πληθυσμό της των 2.000 ατόμων.

Η μελέτη θα γίνει από Αμερικανούς και Ιταλούς επιστήμονες, οι οποίοι θα αναζητήσουν πώς 300 άνθρωποι στην πόλη αυτή κατάφεραν να σβήσουν τα 100 κεράκια τους!

Το Ατσιαρόλι, η πόλη για την οποία μιλάμε, είναι γνωστό για τα χαμηλά επίπεδα καρδιαγγειακών παθήσεων και ασθενών με Αλτσχάιμερ, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα μπουν στο επίκεντρο μελέτης οι ντόπιοι.

«Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστώσει γιατί αυτοί οι 300 ζουν τόσο πολύ με υπολογισμό πλήρους γενετικής ανάλυσης και εξέταση του τρόπου ζωής, όπως η δίαιτα και η άσκηση», εξήγησε ο Δρ Αλαν Μάισελ, καθηγητής καρδιοαγγειακής ιατρικής στο σαν Ντιέγκο.«Τα αποτελέσματα από τη μελέτη της μακροζωίας αυτής της ομάδας ανθρώπων μπορούν να εφαρμοστούν στην κλινική μας στο Σαν Ντιέγκο και σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Οι κάτοικοι στο Ατσιαρόλι ακολουθούν μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε ψάρια και ελαιόλαδο, που είναι αναγνωρισμένο πως συμβάλλει στην υγεία.

Τα πιάτα συχνά αρωματίζονται με δενδρολίβανο, βότανο που λέγεται πως έχει πολλές ωφέλιμες ιδιότητες.

Οι κάτοικοι -που πιστεύεται πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το έργο «Ο γέρος και η θάλασσα» του Έρνεστ Χέμινγουεϊ- εκτιμάται πως ζουν πολύ και επειδή περπατούν πολύ και κάνουν ορεινή πεζοπορία.

«Το πρότζεκτ αυτό δεν θα βοηθήσει μόνο στο να ‘ξεκλειδώσουμε’ μερικά από τα μυστικά για το πώς οι άνθρωποι εδώ μεγαλώνουν υγιείς αλλά και στο να ενισχύσουμε ένα δίκτυο ερευνητών σε όλο τον κόσμο, που θα οδηγήσει σε περισσότερη έρευνα και βελτιωμένη ιατρική φροντίδα στα άτομα της τρίτης ηλικίας», εξήγησε ο Δρ Σαλβατόρε ΝτιΣομά, ο Ιταλός επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Ρώμης La Sapienza.

Διαβάστε στο Travel

http://famigliabianconera.blogspot.gr/2016/01/52.html
Το Τορίνο βρίσκεται μέσα στους 52 καλύτερους προορισμούς του κόσμου. Η πρωτεύουσα του Πιεμόντε είναι αρκετά παρεξηγημένη στην Ελλάδα καθώς όλοι, ακόμη κι αυτοί που δεν την έχουν επισκεφθεί, μιλάνε για μια βιομηχανική πόλη. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://famigliabianconera.blogspot.gr/2016/01/blog-post_975.html
Το ξεχωριστό χρωματιστό νησί της Ιταλίας που απέχει τέσσερις ώρες από το Τορίνο. Το γραφικό και πολύχρωμο Μπουράνο βρίσκεται στην ίδια λιμνοθάλασσα με τη Βενετία στην Ιταλία, μόλις επτά χιλιόμετρα μακριά αλλά είναι λίγο διαφορετικό. [Ολόκληρο το θέμα +] 

http://www.forzajuve.gr/2016/01/blog-post_703.html
Το -άγνωστο- «Πάρκο των Τεράτων» της Ιταλίας. Η Ρώμη αποτελεί ένα διαχρονικό προορισμό για κάθε ταξιδιώτη. Η «αιώνια πόλη» προσφέρει πολλαπλές επιλογές για το ταξίδι σας, κάνοντας το από συναρπαστικό έως μία μοναδική βόλτα στην Ιστορία. [Ολόκληρο το θέμα +]

http://www.forzajuve.gr/2016/02/blog-post_253.html
Η περιοχή της Ιταλίας που «διώχνει» εσκεμμένα τους τουρίστες της. Μια απόφαση ανορθόδοξη αλλά απαραίτητη, όπως κρίθηκε από τους ίδιους του κατοίκους, θα εφαρμοστεί στη ριβιέρα του ιταλικού βορρά. [Ολόκληρο το θέμα +]
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου