16 Μαΐ 2016

Αλέγκρι: Δεν πήρα τηλέφωνο τον Πιάνιτς. Περιμένω να έρθουν ποιοτικοί αλλά και ηθικοί παίκτες

Το πρωτάθλημα τελείωσε και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έκανε τον απολογισμό του.

Ο προπονητής της Γιουβέντους, έχοντας τρία πρωταθλήματα πλέον στο βιογραφικό του, ήταν καλεσμένος στην τελευταία φετινή εκπομπή του SKY και τοποθετήθηκε για οποιοδήποτε θέμα του ζητήθηκε.

Ακολουθούν τα κυριότερα από όσα είπε ο Αλέγκρι.

Για το τραγικό ξεκίνημα: «Πάντα οι ομάδες μου ξεκινούν με... καθυστέρηση τη σεζόν. Με την Κάλιαρι ήταν μια τραγωδία, στη Μίλαν τον πρώτο χρόνο είχαμε οκτώ βαθμούς σε πέντε ματς, στο τέλος πήραμε το πρωτάθλημα. Την δεύτερη χρονιά ξεκινήσαμε ακόμη χειρότερα αλλά χάσαμε το πρωτάθλημα στο τέλος. Ολες οι ομάδες μου, αρχίζουν να τρέχουν από Οκτώβριο-Νοέμβριο. Το καλοκαίρι, στην προετοιμασία, δουλεύουμε πολύ στη φυσική κατάσταση ενώ το περασμένο καλοκαίρι, όπως έχω ξαναπεί, έκανε λάθος, αποφασίζοντας να ξεκινήσουμε μία εβδομάδα αργότερα.

Πέρα από αυτό, στην αρχή είχαμε και λάθος νοοτροπία. Αν κάποιος είναι αφελής, μπορεί να δεχθεί γκολ ακόμη και από τα 30 μέτρα. Μια φάση που περιγράφει τέλεια την κατάσταση, ήταν το δεύτερο γκολ της Ρόμα στο Ολίμπικο. Αν δει κάποιος την αντίδραση μας, καταλαβαίνει ότι ουσιαστικά δεν είχαμε μπει ακόμη στη σεζόν».

Για την σκληρή κριτική που δέχθηκε εκείνη την περίοδο: «Προσωπικά δεν ανησύχησα ποτέ για την ομάδα. Εκείνη την περίοδο, στην αρχή, κάποιοι προσπάθησαν να... σταυρώσουν τον Παντοΐν. Τον έβαζα μπροστά από την άμυνα γιατί με τους Μαρκίσιο-Κεντίρα τραυματίες, δεν υπήρχε στην αρχή άλλος για να παίξει εκεί. Προφανώς δεν περιμένω από τον Παντοΐν να κάνει ό,τι έκανε ο Πίρλο αλλά ο Σιμόνε είναι παίκτης που κάθε προπονητής θέλει να έχει. Παίζει όπου του πεις και ξέρεις ότι πάντα θα δώσει ό,τι έχει. Από εκεί και πέρα, προφανώς δεν έφταιγε αυτός για το ξεκίνημα μας.

Κριτική υπήρξε και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκα τον Ντιμπάλα. Ο Πάουλο θα γίνει ένας από τους καλύτερους του κόσμου αλλά μην ξεχνάμε ότι ερχόταν από το Παλέρμο, εκεί έπαιζε μία φορά την εβδομάδα και ζούσε σε ένα... κόσμο εντελώς διαφορετικό από την Γιουβέντους. Το ίδιο ίσχυε και για τον Τζάτζα στη Σασουόλο και τον Ρουγκάνι στην Εμπολι».

Για τα καθοριστικά σημεία της σεζόν: «Το πρώτο ήταν το ματς με την Σασουόλο, το οποίο είδα πολλές φορές. Φάγαμε γκολ στο μοναδικό τους σουτ ενώ χάσαμε 3-4 γκολ. Μετά από όσα είπε ο Μπουφόν στο τέλος του ματς, η ομάδα κατάλαβε ότι ήταν η στιγμή να αλλάξει. Αυτό που είπα τότε στους παίκτες μου ήταν ότι πρέπει να παίξουμε για την... παραμονή. Τους εξήγησα ότι δεν θα κερδίζαμε τίποτα αν κοιτούσαμε συνεχώς τη βαθμολογία, έπρεπε να το ξεχάσουμε αυτό και απλά να σκεφτόμαστε το κάθε ματς ξεχωριστά. Νικήσαμε την Τορίνο και μετά νικήσαμε εκτός έδρας την Εμπολι αλλά με κακή εμφάνιση. Στα αποδυτήρια, μετά το τέλος, ήταν όλοι εκνευρισμένοι για την εμφάνιση. Εκεί κατάλαβα ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

Το δεύτερο καθοριστικό σημείο της σεζόν, ήταν η νίκη στην Κάρπι, στο τελευταίο ματς πριν τα Χριστούγεννα. Στο τέλος χάσαμε το καθαρό μυαλό, χαλαρώσαμε και παραλίγο το 1-3 να γίνει 3-3 (είναι η φάση που πέταξε το παλτό του ουρλιάζοντας). Αν η Κάρπι ισοφάριζε εκεί, θα ήταν όλα πολύ πιο δύσκολα στη συνέχεια, ρισκάραμε να σταματήσουμε την αντεπίθεση που είχαμε ξεκινήσει. Εκείνη την ευκαιρία της Κάρπι την έδειξα πολλές φορές στα παιδιά κατά τη διάρκεια της σεζόν».

Για τα δυνατά σημεία της Γιουβέντους: «Οι παίκτες μου έκαναν 25 νίκες σε 26 αγωνιστικές ενώ στο δεύτερο γύρο δεν δεχθήκαμε κανένα γκολ εντός έδρας! Είναι εντυπωσιακό. Ολα τα ρεκόρ κάποια στιγμή σπάνε αλλά αυτά τα δύο νομίζω πως δεν γίνεται να σπάσουν. Πιστεύω ότι έχουμε τους καλύτερους αμυντικού του κόσμου και πρέπει να τονίσω ότι η τριάδα Μπαρτσάλι-Μπονούτσι-Κιελίνι, η οποία είναι η βάση της άμυνας αυτά τα χρόνια, έπαιξε φέτος μαζί μόνο στο 14-15% των αγώνων. Κι όμως, η άμυνα ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε. Ο Πογκμπά ωρίμασε πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν, παίζει πιο συγκεντρωμένα και ώριμα, αν και κάποιες μαλ... τις κάνει ακόμη μερικές φορές. Ο Εβρά είναι ένας ηγέτης, είναι παίκτης που θες να έχεις στην ομάδα σου, ο Αλεξ Σάντρο θα γίνει από τους καλύτερους. Για τον Ντιμπάλα τα είπα προηγουμένως, ο Μάντζουκιτς κάνει πολλή δουλειά και είναι τρομερός χαρακτήρας, αισθάνεται υπεύθυνος για τον αποκλεισμό από την Μπάγερν επειδή δεν ήταν 100% έτοιμος. Είναι πολύ σοβαρός, στην αρχή της σεζόν του είπα να χαμογελάει και λίγο».

Για τον Μοράτα: «Εγώ ελπίζω ότι δεν θα επιστρέψει στην Ρεάλ αλλά θα παραμείνει μαζί μας. Ο Αλβαρο είναι ένας από τους λίγους επιθετικούς παγκοσμίως που μπορεί να παίξει με οποιονδήποτε μπροστά. Με κλασικό φορ, με δεύτερο επιθετικό... Ελπίζω να μείνει».

Για την επόμενη σεζόν: «Θα πρέπει να υπολογίσω καλύτερα τα πράγματα φέτος, να χειριστούμε διαφορετικά την κατάσταση για να βελτιωθεί η κατάσταση με τους τραυματισμούς. Τη νέα σεζόν, ο στόχος του 6ου σερί πρωταθλήματος, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ, θα είναι μια πρόκληση για όλους μας».

Για τις μεταγραφές και τον Μίραλεμ Πιάνιτς: «Στις μεταγραφές περιμένω να έρθουν στη Γιουβέντους ποδοσφαιριστές ποιοτικοί ποδοσφαιρικά και ηθικά. Ο Πιάνιτς είναι ένας από τους καλύτερους της Ευρώπης αλλά ξεκαθαρίζω ότι ποτέ δεν τον πήρα τηλέφωνο, όπως γράφτηκε. Δεν θα έπαιρνα ποτέ τηλέφωνο ποδοσφαιριστή άλλης ομάδας, δεν κάνω τέτοια».

Για τον τελικό του Coppa Italia: «Πρέπει να έχουμε τον μέγιστο σεβασμό για τη Μίλαν γιατί ιστορικά έχει πολύ καλή παράδοση σε τελικούς».

Για το μέλλον του: «Είμαι πολύ καλά στη Γιουβέντους και ειλικρινά δεν είχα ποτέ καμία επαφή με την Τσέλσι, το ξέραμε από τον Φεβρουάριο ότι θα συνεχίσουμε μαζί. Από εκεί και πέρα, όταν έρθει η ώρα, όποτε κι αν είναι αυτή, να φύγω από την Γιούβε, θα μου άρεσε να δουλέψω εκτός Ιταλίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου