Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Η μεγαλύτερη στιγμή ειλικρίνειας του Μάσιμο Μοράτι και η πιθανή σύλληψη ενός άρρωστου σχέδιου

H 5η Μαΐου 2002 είναι ιστορική και για ακόμη έναν λόγο. Την ειλικρίνεια του Μάσιμο Μοράτι...

Οταν έχεις νεύρα, πολλές φορές λες αλήθειες. Θες να ξεσπάσεις, να πεις αυτό που πραγματικά πιστεύεις και μετά, κάποιες φορές, είναι αργά για να το αναιρέσεις. Ο Μοράτι απέδειξε σε όλη του την πορεία στο ιταλικό ποδόσφαιρο, δύο πράγματα: Πρώτον, υπήρξε μεγάλος οπαδός της ομάδας του. Δεύτερον, δεν υπήρξε ειλικρινής.

Στις 5 Μαΐου 2002, πάντως, έκανε ίσως τις πιο ειλικρινείς δηλώσεις του, τις πιο αληθινές, μετά το 4-2 από την Λάτσιο και την απώλεια ενός πρωταθλήματος, του πρώτου μετά το 1989, που έμοιαζε σίγουρος...

«Είμαι κουρασμένος, απηυδισμένος και θυμωμένος. Σήμερα κανείς οπαδός της Ιντερ δεν θέλει να ακούσει δηλώσεις και έτσι αισθάνομαι κι εγώ. Δεν θέλω να μιλήσουν, δεν θέλω να πουν τίποτα».

Κουρασμένος, απηυδισμένος και θυμωμένος αισθανόταν ο πρόεδρος εκείνη την ημέρα. Με την ομάδα του τα είχε. Από τους παίκτες του ή τον προπονητή δεν ήθελε να ακούσει καμία δήλωση. Ισως επειδή από εκείνη την ημέρα, στα επίσημα του Ολίμπικο, άρχισε να δουλεύει την υπόθεση Calciopoli. Αρχισε να σκέφτεται, δηλαδή, τρόπους για να γίνει αυτό που δεν θα μπορούσε ποτέ: «Πρωταθλητής»...

Σχετικά θέματα

http://www.forzajuve.gr/2016/05/juventus-nea_5.html
Η μεγάλη ανατροπή και το απίστευτο πρωτάθλημα του 2002 μέσα από εκπληκτικά βίντεο. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, η σκέψη όλων γυρίζει στο 2002 και σε ένα από τα πιο όμορφα πρωταθλήματα στην ιστορία της Γιουβέντους. [Ολόκληρο το θέμα +]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου