6 Μαΐ 2016

Πανέτοιμος να μπει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ Γιουβεντίνων είναι ο Αλέγκρι

Ο προπονητής που έγινε δεκτός με κλωτσιές στο αυτοκίνητο και αυγά, ετοιμάζεται να μπει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ.

Την άφιξη του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη Γιουβέντους την θυμόμαστε όλοι. Ελάχιστοι πίστευαν τότε ότι δύο χρόνια μετά, στην curva θα σήκωναν πανό υπέρ του, η διοίκηση θα προσπαθούσε με κάθε τρόπο να συμφωνήσει μαζί του και η αποδοχή θα ήταν σε τόσο μεγάλο βαθμό από όλους.

Κι όμως, ο Αλέγκρι το κατάφερε όλο αυτό με την δουλειά του και τώρα ανταμείβεται. Ανταμείβεται με την εμπιστοσύνη που δείχνει το νέο συμβόλαιο, ανταμείβεται οικονομικά με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ ετησίως (το πιο ακριβό της Serie A), ανταμείβεται όμως και με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για να γράψει ιστορία.

Ο Μαξ ετοιμάζεται από τώρα για την επόμενη διετία, στην οποία ο στόχος θα είναι η κατάκτηση του Champions League. Ανεξάρτητα από το αν θα επιτευχθεί ή όχι, σε περίπτωση που ο Αλέγκρι εξαντλήσει το νέο συμβόλαιο, θα συμπληρώσει τέσσερα χρόνια στον πάγκο της Γιουβέντους και θα μπει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ.

Σε ένα κλαμπ, στο οποίο βρίσκονται μόνο οι Τζιοβάνι Τραπατόνι, Εριμπέρτο  Ερέρα και Μαρτσέλο Λίπι, ως οι τρεις προπονητές που κατάφεραν -από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο κι έπειτα- να μείνουν για τέσσερα σερί χρόνια στον πάγκο των μπιανκονέρι.

Ο «Τραπ» έμεινε μια ολόκληρη δεκαετία (1976-86) στο πρώτο πέρασμα και μια τριετία (1991-94) στο δεύτερο. Ο «Πολ Νιούμαν» σχεδόν μια πενταετία (καλοκαίρι '94 με Φεβρουάριο '99) στην πρώτη θητεία και μια τριετία (2001-04) ση δεύτερη. Ο Ερέρα έκανε μια πενταετία (1964-68).

Κανείς άλλος, εδώ και δεκαετίες, δεν έμεινε για τουλάχιστον τέσσερα σερί χρόνια στη Γιουβέντους. Εχει όλες τις προϋποθέσεις για να το κάνει αυτός που σχεδόν κανείς δεν πίστευε τον Ιούλιο του 2014...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου