3 Ιουν 2016

Ο σούπερ σταρ που «έδωσε» τον πατέρα του για να τη γλιτώσει…

Μπροστά στο φόβο να τιμωρηθείς μπορείς να κάνεις πολλά. Ίσως και τα πάντα, αρκεί να τη γλιτώσεις. Λογικό και όλοι έτσι ίσως να αντιδρούσαμε.

Αρθρογραφία | Ποδόσφαιρο

Αν είσαι σταρ και ποδοσφαιριστής παγκοσμίους φήμης, μπορείς να κάνεις ακόμη περισσότερα. Αλήθεια είναι πως ένας σταρ φοβάται εκτός από μια ποινή και την αποκαθήλωση του ειδώλου του.

Όταν αναγκάζεσαι να κάτσεις σε δικαστήριο και αναπτύξεις τα επιχειρήματά σου, σκέφτεσαι μόνο πως θα τη σκαπουλάρεις, έχεις δεν έχεις δίκιο. Γιατί ακόμη κι αν έχει δίκιο, φοβάσαι μην εκτεθείς.

Μπορείς όμως να «δώσεις» τον πατέρα σου για να τη γλιτώσεις εσύ; Κι όμως, ένας τεράστιος ποδοσφαιρικός αστέρας επέλεξε αυτή την οδό. Να «δώσει» στεγνά τον πατέρα του! Και δικαιώθηκε..

Ο Λιονέλ Μέσι βρέθηκε μαζί με τον πατέρα του στο δικαστήριο για να καταθέσουν για την υπόθεση φοροδιαφυγής. Δε θα μπούμε σε λεπτομερή ανάλυση της υπόθεσης και τι υποστήριξε ο ποδοσφαιριστής που είναι είδωλο για εκατομμύρια ανθρώπους, μικρούς ή μεγάλους.

Στην απολογία του, στις απαντήσεις των δικαστών καλύτερα, ο Χόρχε Μέσι υποστήριξε: «Από τότε που άρχισε η καριέρα του Λέο, πάντα προσπαθούσα να κάνω τα πάντα πιο εύκολα για εκείνον. Εκείνος πλήρωνε κι εγώ αναλάμβανα τα υπόλοιπα».

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση του ίδιου του Μέσι, του Λιονέλ. «Εγώ απλώς έπαιζα ποδόσφαιρο. Εμπιστευόμουν τον πατέρα μου σε τέτοια θέματα. Δεν ξέρω για τις εταιρείες ή κάτι άλλο, αυτό το θέμα ποτέ δεν με ενδιέφερε», είπε.

Και πρόσθεσε: «Υπέγραψα τα συμβόλαια γιατί εμπιστευόμουν τον πατέρα μου και τους δικηγόρους και είχαμε αποφασίσει πως εκείνοι θα αναλάμβαναν αυτά τα θέματα. Δεν διάβασα τίποτα, ούτε ρώτησα κάτι».

Ίσως να ήταν η στρατηγική της οικογένειας για να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα για την υπόθεση. Ο Μέσι έπαιζε ποδόσφαιρο και όλες τις συμφωνίες τις αναλάμβανε ο πατέρας του. Και ο σούπερ σταρ Λιονέλ ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος: «Υπέγραψα τα συμβόλαια γιατί εμπιστευόμουν τον πατέρα μου».

Πώς μεταφράζεται αυτό;

Αν έχει γίνει κάποια λαμογιά, φταίει ο πατέρας μου. Εκείνος δε γνώριζε τίποτα. Ούτε κουβέντιαζαν, ούτε τίποτα. Μόνο μπάλα έπαιζε, χωρίς να έχει συζητήσει ποτέ με τον πατέρα του (που είχε το βασικό ρόλο σε όλες τις υποθέσεις του) τι γίνεται, τι υπογράφει, τι εταιρείες ιδρύει.

Την Παρασκευή βγήκε η ετυμηγορία…

Ο Λιονέλ Μέσι είναι αθώος. Δε γνώριζε τίποτα. Ο πατέρας του ένοχος γιατί γνώριζε τα πάντα. Η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Είναι πιθανό να μη γνώριζε τίποτα από όλα αυτά ο Λιονέλ Μέσι; Δύσκολο να το πιστέψει κανείς, όση καλή διάθεση κι αν έχει. Μιλάμε για χορό εκατομμυρίων, μιλάμε για εταιρείες, για μπίζνες και ένα σωρό τέτοια κολπάκια.

Αν πάντως δεν είναι έτσι, αυτό ήταν κάτι παραπάνω από μια… απλή δικαιολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου