1 Ιουν 2016

Η μεγαλύτερη μεταγραφική επιτυχία της Γιουβέντους την ώρα που η Μάντσεστερ το φυσάει και δεν κρυώνει

Πριν τέσσερα χρόνια, ο τότε προπονητής της Γιουβέντους Αντόνιο Κόντε κατάφερε να πείσει τον Πολ Πογκμπά να αφήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και να έρθει στο Τορίνο.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ο ποδοσφαιριστής πείστηκε…

Η απόφασή του, εκ του αποτελέσματος πλέον, αποδεικνύεται πως ήταν σωστή. Η φυγή του Γάλλου από την Αγγλία και η έλευσή του στην Ιταλία, συνδυάστηκε από την πτώση της Μάντσεστερ και την άνοδο της Γιουβέντους.

Σήμερα, ο Πολ Πογκμπά συγκαταλέγεται μέσα στους λίγους μελλοντικούς αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στη συνέντευξή που έδωσε ο Αντρέα Ανιέλι, στάθηκε στο πώς αντιμετωπίζει η Adidas τον ποδοσφαιριστή. Πώς επενδύει δηλαδή πάνω του.

Σε πρόσφατη έρευνα αμερικανικής εταιρείας μάρκετινγκ, ο Γάλλος βρίσκεται στη δεύτερη θέση των αθλητών που μπορούν να φέρουν πολλά χρήματα καθώς το προϊόν τους είναι πέρα για πέρα ελκυστικό.

Ο Πογκμπά στη Μάντσεστερ


Ο Πογκμπά μπαίνει σε μία άλλη διάσταση…

Αν και μέσα στο γήπεδο δεν έχει καταφέρει να κάνει, ακόμη, όσα στην επιχειρηματική του ζωή, είναι ένα φαινόμενο των ημερών μας. Και ένα σούπερ διαπραγματευτικό χαρτί της Γιουβέντους αλλά και ελπίδα για το μέλλον.

Η διοίκηση αποφάσισε να κλείσει τα αυτιά της στις προσφορές και δεν τον πουλάει. Τουλάχιστον για φέτος. Ισως και για ένα χρόνο ακόμη. Ο στόχος της κατάκτησης του Champions League την επόμενη διετία είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να μείνει ο Πογκμπά στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε. Όπως φαίνεται είναι κίνητρο και για τον ίδιο τον αθλητή.

Τώρα, η Μάντσεστερ σκοπεύει να δώσει πολλά λεφτά για να πάρει τον Γάλλο, όταν και αν αποφασίσει να τον βγάλει στο σφυρί η Γιούβε. Οι Αγγλοι το φυσάνε και δεν κρυώνει. Κανείς δεν ξέρει αν σε ένα-δυο χρόνια ο Πογκμπά θα έχει την ίδια αξία. Συμβαίνουν πολλά στο ποδόσφαιρο.

Ο Πογκμπά στη Γιουβέντους


Το σίγουρο είναι πως μιλάμε για το colpo grosso του αιώνα. Η «αρπαγή» του Πογκμπά από τη Γιουβέντους είναι μια από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικής επενδύσεις. Είναι μια περίπτωση που πρέπει να διδάσκεται στα τμήματα ποδοσφαιρικής διοίκησης επιχειρήσεων. Καθαρά επιχειρηματικά, και όχι βάσει αγωνιστικής προσφοράς, ίσως είναι η μεγαλύτερη μεταγραφική επιτυχία της Γιουβέντους.

Μην ξεχνάμε πως ο Πογκμπά ήρθε από την ακαδημία της Μάντσεστερ… τσάμπα. Το μόνο που έκανε η Γιουβέντους ήταν να καλύψει κάποια έξοδα του παίκτη όσο ήταν στην Αγγλία. Ο ποδοσφαιριστής που κόστιζε κάπου στις 300.000 ευρώ, σήμερα τιμάται 100 εκατ. ευρώ.

Και αυτή η επιτυχημένη κίνηση έχει δύο ονοματεπώνυμα: Αντόνιο Κόντε και Μπέπε Μαρότα. Μεγάλο ρόλο έπαιξε βέβαια και η τόλμη του Πογκμπά που αποφάσισε τότε να αφήσει τον σπουδαίο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον για να δουλέψει με τον ελπιδοφόρο Ιταλό προπονητή. Ένα ρίσκο που του βγήκε. Βγήκε και στην ομάδα όμως…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου