24 Ιουλ 2016

Η αρπαγή του Αλταφίνι από τη Νάπολι, το απίστευτο πρωτάθλημα του 1975 και δύο μυθικές ατάκες για το σήμερα

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν αφήνει τη Νάπολι για τη Γιουβέντους, ακολουθώντας στα βήματα του Ζοσέ Αλταφίνι.

Ο Αλταφίνι είναι ένας από τους θρύλους της Serie A, όντας ο 4ος σκόρερ όλων των εποχών. Γεννήθηκε στη Βραζιλία, με την οποία κατέκτησε το Μουντιάλ του 1958, στη συνέχεια έπαιξε και στην εθνική Ιταλίας αφού είχε ρίζες και τότε επιτρεπόταν κάτι τέτοιο και το 1958, σε ηλικία 20 ετών, υπέγραψε στη Μίλαν.

Εκεί πέτυχε πολλά και παρέμεινε ως το 1965, όταν και υπέγραψε στη Νάπολι. Στον ιταλικό νότο ο Αλταφίνι χάρισε υπέροχες στιγμές αφού οδήγησε τους παρτενοπέι στην καλύτερη θέση της ιστορίας τους ως τότε, τη 2η το 1968, όπως και στην 3η το 1966 και το 1971.

Στους παρτενοπέι, ο Ιταλο-Βραζιλιάνος είχε συμπαίκτη τον Ομάρ Σίβορι, ο οποίος πήγαινε για το τέλος της καριέρας του έχοντας αποχωρήσει από τη Γιουβέντους, όπου πέρασε τα καλύτερα του χρόνια.

Αυτό το δρομολόγιο, αλλά αντίστροφα, θα έκανε και ο Αλταφίνι το 1972, όταν μαζί με τον Ντίνο Τζοφ άφησαν το νότο για το Τορίνο. Η μετακίνηση τους στη Γιούβε δεν έγινε ποτέ αποδεκτή από τους Ναπολιτάνους αλλά τα χειρότερα για αυτούς θα έρχονταν τη σεζόν 1974-75...

Η Γιουβέντους ήταν στην 1η θέση, στο +2 από τη δεύτερη Νάπολι, την οποία υποδεχόταν στο Τορίνο. Με το σκορ στο 1-1, ο 37χρονος Αλταφίνι μπήκε ως αλλαγή και στο 88’ πέτυχε το γκολ του 2-1, δίνοντας τη νίκη, το +4 και τελικά το σκουντέτο στους μπιανκονέρι! Από εκείνη την ημέρα, ο Ζοσέ έγινε persona non grata για τους Ναπολιτάνους και τώρα τον ακολουθεί ο Ιγκουαΐν.

Ο Ζοζέ Αλταφίνι είναι μέχρι και σήμερα persona non grata για τους Ναπολιτάνους


Ο ίδιος, σχολιάζοντας χθες αυτή τη μεταγραφή-βόμβα, είχε διάθεση για χιούμορ αρχικά. «Το καλό με αυτή τη μεταγραφή είναι ότι θα γίνει persona non grata και ο Ιγκουαΐν για τους Ναπολιτάνους, δεν θα είμαι μόνο εγώ», είπε χαμογελώντας και στη συνέχεια μίλησε πιο σοβαρά.

«Νομίζω πως θα πάρω εισιτήρια διαρκείας για τα πρωταθλήματα του μπάσκετ και του βόλεϊ τη νέα σεζόν. Η Serie A μάλλον δεν έχει κανένα ενδιαφέρον πλέον».

Δείτε όλες τις μεταγραφικές εξελίξεις της Γιουβέντους στην ειδική ενότητα Μεταγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου