14 Οκτ 2016

Ο όρος που ζήτησε ο Αλέγκρι στο συμβόλαιό του το 2014 και στη Γιουβέντους νόμιζαν πως… αστειευόταν

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θυμήθηκε την άφιξη του στη Γιουβέντους και το πριμ που ζήτησε και προκάλεσε έκπληξη στη διοίκηση.

Ο προπονητής των μπιανκονέρι παραχώρησε συνέντευξη στην Corriere dello Sport, ένα μικρό μέρος της οποίας δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας...

Για την φετινή ομάδα: «Είμαι ρεαλιστής: Η Γιούβε είναι το φαβορί για να κατακτήσει το 6ο σερί πρωτάθλημα. Και μετά θέλουμε να κατακτήσουμε το Σούπερ Καπ και το Coppa Italia. Εχουμε τις πιθανότητες να το κάνουμε αλλά δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Οσο για το Champions League, η πιο δύσκολη πρόκληση είναι τώρα, στα δύο ματς με την Λιόν παίζουμε την πρόκριση. Είναι κάτι σαν νοκ άουτ. Εχω πίστη όμως, η Γιουβέντους είναι πραγματικά δυνατή ομάδα»


Για τη νέα εποχή: «Σε σχέση με τον τελικό του 2015 έχουμε αλλάξει 16 παίκτες. Εφυγαν πρωταθλητές όπως οι Πίρλο, Πογκμπά και Βιντάλ. Εχουμε αρχίσει να χτίζουμε μια νέα ομάδα, δεν μπορεί κάποιος να πει ότι είναι ακόμη η ομάδα του Κόντε. Το να χτίζεις είναι κουραστικό αλλά ωραίο, είναι πρόκληση και μου αρέσει. Η διοίκηση έκανε μια πολύ δυνατή μεταγραφική καμπάνια και εγώ πρέπει να βάλω τους νέους παίκτες με τον σωστό τρόπο στην ομάδα, όπως έγινε πέρυσι με τον Ντιμπάλα».

Για το κλίμα που επικρατούσε όταν ανέλαβε τον Ιούλιο του 2014: «Ηρθα ήρεμος στη Γιουβέντους. Η κατάσταση βέβαια δεν ήταν εύκολη για την ομάδα, άλλαζε προπονητή κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ηθελα να αποδείξω στη Γιούβε ότι δεν έκαναν λάθος επιλογή και ήμουν ήρεμος γιατί ήξερα ότι είχα στη διάθεση μου μια σπουδαία ομάδα. Οταν υπέγραψα το πρώτο μου συμβόλαιο με τη Γιουβέντους, ζήτησα να μπει πριμ για κατάκτηση του Champions League. Νόμιζαν ότι αστειεύομαι, φτάσαμε στον τελικό από την πρώτη σεζόν όμως και για λίγο...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου