7 Οκτ 2016

Το μέλλον της Γιουβέντους είναι αυτό: Ποιοι παίκτες κάτω των 25 της ανήκουν ήδη και ποιοι είναι οι στόχοι

Επιτυχημένο παρόν και εξασφαλισμένο μέλλον έχει η Γιουβέντους, σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport.

Σε άρθρο της με τίτλο «Γιουβέντους, έχεις τα καλύτερα νιάτα», η εφημερίδα στέκεται στους ποδοσφαιριστές που ανήκουν στους μπιανκονέρι και οι οποίοι μπορούν να είναι βασικά στελέχη στο ρόστερ της ομάδας των επόμενων χρόνων.

Η GdS αναφέρει αρχικά ότι η νυν ομάδα έχει ως αποκλειστικό στόχο να κατακτήσει μέσα σε αυτή τη διετία το Champions League και γι' αυτό ο μέσος όρος ηλικίας όσων έχουν παίξει προς το παρόν είναι στα 29,6 χρόνια. Αυτό όμως, συμπληρώνει η εφημερίδα, δεν λέει τίποτα για το μέλλον αφού η Γιουβέντους έχει ήδη φροντίσει για αυτό.

Συγκεκριμένα, η Gazzetta dello Sport επικεντρώνεται σε αυτούς που είναι από 25 και κάτω και ξεκινάει από τους αυτούς που έχουν ήδη καθιερωθεί, όπως οι Πάουλο Ντιμπάλα και Αλεξ Σάντρο ενώ στην ομάδα υπάρχουν ήδη και οι Στέφανο Στουράρο, Ντανιέλε Ρουγκάνι, Μάρκο Πιάτσα και Μάριο Λεμινά, όπως και ο 19χρονος (τρίτος) τερματοφύλακας Αουντέρο.

Στην πρώτη ομάδα είναι αυτή την στιγμή και ο 19χρονος χαφ Ρολάντο Μαντραγκόρα αλλά λόγω τραυματισμού παραμένει εκτός και τον Ιανουάριο αναμένεται να δοθεί κάπου ως δανεικός.


Οι δανεικοί
Συνεχίζοντας, η GdS εστιάζει στους πιτσιρικάδες που ανήκουν στη Γιούβε αλλά έχουν παραχωρηθεί ως δανεικοί. Σε αυτή την λίστα, πρώτος-πρώτος αναφέρεται ο Ισπανός δεξιός μπακ Πολ Λιρόλα, ο οποίος εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα του στη Σασουόλο, έχοντας βάλει και μια γκολάρα στο Europa League με αντίπαλο την Μπιλμπάο. Συνολικά οι μπιανκονέρι έχουν 53 δανεικούς σε Ιταλία (23) και εξωτερικό (30), με μέσο όρο ηλικίας τα 21,5 χρόνια.

Ενδεικτικά, πλην του Λιρόλα, αναφέρονται και οι Ρομάνια (19 ετών, στόπερ), Βιτάλε (19 ετών, μέσος), Κασάτα (19 ετών, μέσος), Τσέρι (20 ετών, επιθετικός), Ούντερζε (20 ετών, πλάγιος μπακ).

Οι στόχοι
Οι πιτσιρικάδες της Γιουβέντους μπορούν να αυξηθούν μέσω των μεταγραφών και σε αυτή τη λογική η Gazzetta dello Sport αναφέρει δύο γνωστούς στόχους: Ο ένας είναι ο Ροντρίγκο Μπετανκούρ, 19 ετών, Ουρουγουανός χαφ της Μπόκα Τζούνιορς, για τον οποίο υπάρχει οψιόν αγοράς του, η οποία εκπνέει τον Απρίλιο του 2017.

Ο άλλος είναι ο Ντομένικο Μπεράρντι, 22 ετών, εξτρέμ της Σασουόλο, με 92 συμμετοχές και 40 γκολ ήδη στη Serie A. Η GdS υποστηρίζει ότι οι μπιανκονέρι θα κάνουν σίγουρα κίνηση για την απόκτηση του το προσεχές καλοκαίρι και ελπίζουν ότι αυτή τη φορά ο Μπεράρντι, τον οποίο πάντως θέλουν κι άλλοι, θα αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα για το μεγάλο βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου