22 Νοε 2016

Τι μπορεί να σημαίνουν τα «περίεργα» πανό που έκαναν την εμφάνισή τους στο Σαν Σίρο

Στα τελευταία ματς της Μίλαν στο Σαν Σίρο υπάρχουν κάποια «περίεργα» πανό στην curva Sud. Τι σημαίνουν αυτά;

Στο Μίλαν-Γιουβέντους, στις 22 Οκτωβρίου, προσέξαμε για πρώτη φορά ότι στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών των ροσονέρι υπήρχε πανό που έγραφε «Fossa dei Leoni». Πρόκειται για το πιο ιστορικό κλαμπ οπαδών της Μίλαν, το οποίο έκλεισε το 2005 από τους Viking της Γιουβέντους και την ιστορία την ξέρουμε καλά όλοι και την έχουμε καταγράψει στο forzajuve.gr.

Γιατί λοιπόν εμφανίζεται ξανά τέτοιο πανό; Με μια βόλτα που κάναμε σε οπαδικά φόρουμ των Μιλανέζων, πληροφορηθήκαμε ότι από τον περασμένο Απρίλιο φημολογείται έντονα στο Μιλάνο ότι ετοιμάζεται η επιστροφή των Fossa dei Leoni αλλά και των Brigate Rossonere, που επίσης έκλεισαν πριν χρόνια.


Τα τελευταία χρόνια κουμάντο στο πέταλο της Μίλαν κάνει η «Curva Sud Milano», μια... σύμπραξη ουσιαστικά οργανωμένων των ροσονέρι και στο κάτω διάζωμα ήταν οι Commandos Tigre. Αυτοί... εξαφανίστηκαν τώρα μετά από ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με την «Curva Sud Milano» και το σχέδιο των ultras της Μίλαν είναι η επιστροφή των Fossa dei Leoni και των Brigate Rossonere.

Αυτές οι σκέψεις, όπως διαβάζουμε στα οπαδικά τους φόρουμ, γίνονται λόγω της επικείμενης αλλαγής ιδιοκτησίας στους ροσονέρι, με τους Κινέζους να αγοράζουν τις μετοχές του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οι οργανωμένοι, δηλαδή, θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, μαζί με το νέο ξεκίνημα που θα κάνει η διοίκηση με τα νέα αφεντικά.

Θα επανέλθουμε στο θέμα, πάντως, γιατί στον ιταλικό βορρά κυκλοφορούν φήμες ότι παρακολουθούν την υπόθεση και οι εισαγγελικές Αρχές γιατί δεν το θεωρούν τόσο απλό και αθώο...

Σχετικά θέματα


Η οπαδική κόντρα Γιουβεντίνων και Μιλανέζων που έκλεισε έναν ιστορικό σύνδεσμο των ροσονέρι. Ένας παλαιότερος άγραφος νόμος των Ultras στην Ιταλία έλεγε πως όταν ένα γκρουπ χάσει από αντίπαλους οπαδούς το κεντρικό του πανό, κλείνει. [Ολόκληρο το θέμα +]




2 σχόλια:

  1. Τωρα το διαβασα μετα απο 2 χρονια,τελικα γνωριζουμε τι εγινε μαυτο το θεμα?επιστρεψανε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή