1 Ιαν 2017

Η Ρώμη, η υπέροχη ηγεμονία της Γιουβέντους και οι πραγματικές διαφορές

Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Δεν ξέρω αν εσείς οι Ελληνες το λέτε αυτό, αλλά σε εμάς τους Ρωμαίους μας αρέσει να το ακούμε.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους
Γράφει ο Λορέντζο από τη Ρώμη

Γιατί είναι η αλήθεια και η αλήθεια, ακόμη κι αν περάσουμε από διάφορες φάσεις, στο τέλος φαίνεται πάντα. Δεν μπορεί να κρυφτεί. Και η αλήθεια είναι ότι η Ιταλία ζει μια υπέροχη ποδοσφαιρική ηγεμονία της Γιουβέντους. Και είναι ηγεμονία επειδή δεν χτίστηκε σε μια μέρα.

Οταν οι υπόλοιποι πανηγύριζαν για την πτώση της Γιούβε, μετά το 2006 και όσα ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια, στο Τορίνο δούλευαν ήδη για να μπουν οι βάσεις της υπεροχής που νιώθουμε τώρα απέναντι τους.

Η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας αλλά τον αντίστοιχο ποδοσφαιρικό τίτλο τον έχει πάρει το Τορίνο. Ενδεχομένως δεν αρέσει, ή μάλλον σίγουρα δεν αρέσει όταν το λες αυτό σε κάποιον τζαλορόσο, γι’ αυτό είναι πάντα καλύτερο να τους λέει κάποιος δικός τους.


Οπως ο Τότι, ο οποίος τώρα που πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του, σαν να τα βλέπει πιο καθαρά τα πράγματα. Οπως ένας πρώην δικός τους και νυν δικός μας, ο Πιάνιτς, ο οποίος συνειδητοποιεί συνεχώς πόσο μεγάλη είναι η διαφορά σε όλα.

Και αυτή η διαφορά, μόνο να μεγαλώσει μπορεί, γιατί η Γιουβέντους χτίζει για χρόνια ενώ το οικοδόμημα των άλλων μπορεί να γκρεμιστεί σε μια μέρα.

Χάρηκα για την πρώτη μας επικοινωνία και θα χαρώ περισσότερο αν σας δω τον Μάιο στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού μας στο Ολίμπικο για τον τελικό του Coppa Italia. Daje Juve!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου