7 Φεβ 2017

Μεγάλες αποκαλύψεις για τους οργανωμένους της Γιουβέντους που θα φέρουν ραγδαίες εξελίξεις

Για τους οργανωμένους οπαδούς της Γιουβέντους γράφει η Gazzetta dello Sport, με αφορμή τη διαμαρτυρία των Viking στο ματς με την Ιντερ.

Το ιστορικό κλαμπ των μπιανκονέρι τιφόζι αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι η εισαγγελία απαγόρευσε την ανάρτηση ενός πανό, αφήνοντας κενές θέσεις στο πέταλο. Οπως σημειώνει η εφημερίδα στο σχετικό άρθρο της, οι Viking ήταν κανονικά στο γήπεδο αλλά αποφάσισαν, σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους, να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση για να δείξουν την αντίδραση τους.


Γενικά, γράφει η GdS, είναι μια περίεργη περίοδος σε ό,τι αφορά τις σχέσεις των οργανωμένων οπαδών με τη διοίκηση της Γιουβέντους, λόγω των ερευνών που κάνει η εισαγγελία του Τορίνο. Ερευνες που αφορούν την σχέση οπαδών των μπιανκονέρι με την 'ndraghetta, την μαφία της Καλαβρίας. Και όχι μονο, όμως...

Η Gazzetta dello Sport υποστηρίζει ότι είναι σε εξέλιξη και μια άλλη έρευνα της εισαγγελίας του Τορίνο σε συνεργασία με την Digos, το κομμάτι της ιταλικής αστυνομίας που ασχολείται αποκλειστικά με οπαδικά θέματα, για την δράση συγκεκριμένου μέρους των μπιανκονέρι ultras.

Η Gazzetta dello Sport γράφει ότι η απόφαση της εισαγγελίας κατά των Viking πάρθηκε λόγω αντισημητικών συνθημάτων που φώναξαν στο ματς με την Μπολόνια και αφορούσαν τους οπαδούς της Φιορεντίνα. Εδώ βέβαια, γράφουμε εμείς, θα πρέπει κάποια στιγμή οι Ιταλοί εισαγγελείς να εξηγήσουν με ποια λογική είναι ευαίσθητοι μόνο σε τέτοιου είδους συνθήματα και όχι όταν κάποιοι βλάκες φωνάζουν συνθήματα ή σηκώνουν πανό για το Χέιζελ...

Οπως και να έχει, το ρεπορτάζ της εφημερίδας υποστηρίζει ότι υπήρχε αυστηρή προειδοποίηση από πέρυσι για αντισημητικά συνθήματα που είχαν φωνάξει και τότε οι Viking. Οπότε, λέει η εφημερίδα, τώρα που τα φώναξαν ξανά, η αντίδραση της εισαγγελίας ήταν αναπόφευκτη. Το θέμα είναι ότι αυτή η εξέλιξη, σημειώνει το ρεπορτάζ, φέρνει νέα ένταση στις σχέσεις της curva Sud με τη διοίκηση.


Τα κλαμπ στο Juventus Stadium
Η εφημερίδα κάνει μια αναδρομή στα εγκαίνια του Juventus Stadium και γράφει ότι τότε τα τρία κλαμπ που ήταν στην curva Nord του παλιού γηπέδου, οι Viking, Nucleo 1985 και Tradizione Bianconera, έπρεπε να συνυπάρξουν στην curva Sud του νέου γηπέδου με τους Drughi, ηγέτης των οποίων είναι ο Ντίνο Μοτσιόλα, την ιστορία του οποίου γράψαμε στο forzajuve.gr πριν μήνες.

Σε αυτό το σημείο, η Gazzetta dello Sport γράφει ότι σε μια έκθεση της, η εισαγγελία του Τορίνο είχε αναφέρει για τον Ντίνο ότι «στις αρχές του 2005, έχοντας εκτίσει ποινή φυλάκισης για τον φόνο αστυνομικού, κατάφερε να διατηρήσει και να ισχυροποιήσει την ηγεσία του στους Drughi έχοντας και την στήριξη τοπικών εγκληματικών οργανώσεων.

Η Gazzetta dello Sport γράφει ότι είναι από τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν οι Drughi ήταν το να... εξαφανίσουν τους Bravi Ragazzi, έχοντας όντως καταφέρει να τους αφήσουν στο περιθώριο της curva, ειδικά μετά και την φυλάκιση του αρχηγού τους, Αντρέα Πουντόρνο, για όπλα και ναρκωτικά.

Και κάπου εκεί, η GdS αναφέρεται σε μια επίθεση που έγινε το 2009 από τους Drughi στους Bravi Ragazzi υπό την οργάνωση του Ντίνο, για τον οποίο οι Αρχές υποστηρίζουν ότι είχε και τη συνεργασία του Πλάσιντο Μπαρέζι. Ποιος είναι ο Πλάσιντο Μπαρέζι; Φέρεται να αποτελεί εκτελεστικό όργανο, δηλαδή... εκτελεστής πραγματικός, της 'ndraghetta και είναι κουνιάδος του Ντομένικο Μπελφιόρε, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για την δολοφονία του δικαστή Μπρούνο Κατσία.

Μέσα σε όλα αυτά, καταλήγει η Gazzetta dello Sport, υπάρχει ο Ροκο Ντομινέλο, γιος ενός εκ των αφεντικών της 'ndraghetta. Ουσιαστικά λόγω αυτού, είναι σε εξέλιξη όλη αυτή η έρευνα της εισαγγελίας του Τορίνο για τους οργανωμένους οπαδούς της Γιουβέντους.

Η εφημερίδα γράφει ότι οι Αρχές πιστεύουν ότι ο Ρόκο Ντομινέλο είχε καταφέρει να έχει σχέσεις τόσο με τους ultras όσο και με τους υπεύθυνους ασφαλείας της Γιούβε ενώ αναφέρεται σε επίσημα έγγραφα σαν... φίλος του Αντόνιο Κόντε! Στην τριετία του Κόντε στον πάγκο των μπιανκονέρι, μάλιστα, ο Ντομινέλο φέρεται να είχε πρόσβαση ακόμη και σε διάφορες εκδηλώσεις της ομάδας, χάρη στη φιλία του με τον Κόντε.


Εξονυχιστικός έλεγχος
Μετά από όλα αυτά, καταλήγει η Gazzetta dello Sport, η Γιουβέντους -με την εφημερίδα να υπογραμμίζει ότι κανένα στέλεχος της δεν έχει κριθεί ύποπτο από τους εισαγγελείς- άρχισε πολύ πιο αυστηρούς ελέγχους από το καλοκαίρι, σε οτιδήποτε αφορά την curva Sud.

Είναι χαρακτηριστικό, σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ, ότι από την αρχή της σεζόν είναι περίπου 80 οι οπαδοί που δεν μπόρεσαν να μπουν στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια του ελέγχου που γινόταν. Ελεγχος όχι μόνο για το αν είχαν κάτι παράνομο πάνω τους αλλά και για το αν αυτοί που έμπαιναν στο γήπεδο ήταν όντως αυτοί που εμφανίζονταν να έχουν αγοράσει το εισιτήριο.

Τρία τέτοια περιστατικά, γράφει η GdS, υπήρξαν και στο κυριακάτικο ντέρμπι με την Ιντερ και σημειώνει πως όποτε βλέπουμε άδειο κάθισμα στην curva Sud πλέον, θα πρέπει αυτομάτως να καταλαβαίνουμε ότι κάποιος ή κάποιοι κόπηκαν στον έλεγχο που έγινε κατά την είσοδο των οπαδών.

Το θέμα, φυσικά, είναι ανοιχτό και είναι πολύ σημαντικό για τις σχέσεις της επίσημης Γιουβέντους με τους ultras, την ίδια ώρα που ο Ρόκο Νομινέλο, από τον οποίο άρχισαν όλα, παραμένει προφυλακισμένος και περιμένει να έρθει η ώρα της δίκης.


Σχετικά θέματα

Ετοιμάζεται μεγάλο ξεκαθάρισμα στους οπαδούς της Γιουβέντους και είναι ορατό ακόμη και να κλείσει ιστορικός σύνδεσμος. Θέμα χρόνου να γίνει μεγάλη έκρηξη στην curva των οργανωμένων της Γιουβέντους. Διαβάστε περισσότερα »

Απεργία στο ματς με την Ιντερ έκανε ένα από τα ιστορικά κλαμπ της Γιουβέντους και ένα γεγονός που ίσως δεν προσέξατε. Οσοι παρακολούθησαν το ντέρμπι με την Ιντερ, θα παρατήρησαν πως στο κέντρο του κάτω διαζώματος υπήρχε ένα συντεταγμένο κενό. Διαβάστε περισσότερα »


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου