19 Μαρ 2017

Πώς θα μπορούσε να είχε αλλάξει η ιστορία το 2005 με τη σφραγίδα του Φάμπιο Καπέλο

Στο φλερτ της Γιουβέντους με τον Λιονέλ Μέσι το 2005 αναφέρθηκε ο Μάουρο Καμορανέζι.

Ο Φάμπιο Καπέλο έχει αποκαλύψει στο παρελθόν ότι το καλοκαίρι του 2005, μετά από ένα φιλικό των μπιανκονέρι με την Μπαρτσελόνα, είχε ζητήσει τον δανεισμό του πιτσιρικά, τότε, Αργεντίνου. Αρκούσε ένα φιλικό για να διακρίνει ο Καπέλο το τεράστιο ταλέντο του αλλά το είχαν διακρίνει για τα καλά και οι Καταλανοί και για αυτό τον λόγο αρνήθηκαν.

Τώρα, με αφορμή την κλήρωση για τους «8» του Champions League, ο Καμορανέζι, ο οποίος ήταν ποδοσφαιριστής της Γιούβε τότε, θυμήθηκε αυτή την επιθυμία του Καπέλο αλλά και τα λόγια του «Δον Φάμπιο» για εκείνο τον πιτσιρικά Αργεντίνο.


«Εμείς, οι ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους, δεν είχαμε δει ξανά τον Μέσι. Τον είδαμε για πρώτη φορά σε εκείνο το φιλικό. Ο Καπέλο, όμως, τον είχε δει ξανά και μας μιλούσε για έναν πιτσιρικά που είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους και θα γίνει ένας από τους καλύτερους του κόσμου. Ο Καπέλο είχε πει ότι τον ήθελε αρχικά δανεικό και μετά θα έπειθε τη διοίκηση να ξοδέψει όσα χρειαστεί για να τον αγοράσει. Η Serie A τότε ήταν πολύ πιο ανταγωνιστική σε σχέση με σήμερα. Αν η Γιουβέντους δεν υποβιβαζόταν το 2006 και αγόραζε τον Μέσι, είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε κατακτήσει το Champions League. Ενδεχομένως ο ίδιος να μην είχε κατακτήσει τόσους ομαδικούς τίτλους όσο στην Μπαρτσελόνα αλλά οι ατομικοί τίτλοι θα ήταν οι ίδιοι», ήταν τα λόγια του Καμορανέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου