13 Μαρ 2017

Πόσα πέναλτι υπέρ και πόσα κατά έχουν πάρει οι 7 μεγάλες ιταλικές ομάδες στα χρόνια της κυριαρχίας της Γιουβέντους

Επειδή ο Τζίτζιο Ντοναρούμα και οι Ναπολιτάνοι μίλησαν για πέναλτι, ας δούμε πώς έχουν τα πράγματα σε αυτά τα χρόνια κυριαρχίας της Γιουβέντους.

Ο τερματοφύλακας της Μίλαν έλεγε «πάντα αυτοί» το βράδυ της Παρασκευής αφού πρώτα είχε ολοκληρώσει το show του, για επικοινωνιακούς λόγους, με τα φιλιά στο σήμα της ομάδας του. Οι οπαδοί της Νάπολι, από την πλευρά τους, σήκωσαν πανό που έγραφε «rigore per la Juve» στο ματς με την Κροτόνε.

Καθώς σήκωναν το πανό, βέβαια, η ομάδα έπαιρνε δύο πέναλτι, εκ των οποίων το ένα ήταν τόσο... καθαρό ώστε αν το έπαιρνε η Γιουβέντους θα μιλούσαν για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της 10ετίας. Οπως και να έχει, η Mediaset μέτρησε τα υπέρ και κατά πέναλτι των επτά σημαντικότερων ιταλικών ομάδων, από το 2011-12 μέχρι και σήμερα. Τα πέναλτι δηλαδή, υπέρ και κατά, σε αυτά τα χρόνια που κυριαρχεί η Γιούβε.


Ας δούμε τώρα αν έχουν δίκιο ο Ντοναρούμα και οι Ναπολιτάνοι...



Στην 1η θέση είναι η Φιορεντίνα με 54 υπέρ της, 2η η Μίλαν του Ντοναρούμα με 53 και στην 3η θέση είναι μαζί οι Νάπολι (σηκώστε κι άλλα πανό) και Λάτσιο με 48. Ακολουθούν οι Γιουβέντους και Ρόμα με 40 και μετά είναι η Ιντερ με 31.

Σε ό,τι αφορά τα εις βάρος τους πέναλτι, τα λιγότερα είναι για τη Νάπολι με 16, μετά είναι η Γιούβε με 21, η Φιορεντίνα με 29, η Ρόμα με 33, η Μίλαν με 34, η Λάτσιο με 38 και η Ιντερ με 39.

Συνολικά, δηλαδή, η διαφορά υπέρ-κατά είναι +32 για τη Νάπολι (σηκώστε κι άλλα πανό για να πάτε στο +40), ακολουθεί η Φιορεντίνα με +25, μετά είναι η Γιουβέντους και η Μίλαν του Ντοναρούμα με +19, πιο πίσω η Λάτσιο με +10, η Ρόμα είναι στο +7 και η Ιντερ του Calciopoli είναι στο -8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου