18 Μαρ 2017

Η απάντηση του Αντρέα Ανιέλι στις κατηγορίες και τι λέει για το μέλλον του στην προεδρία της Γιουβέντους

Ο Αντρέα Ανιέλι παρέθεσε συνέντευξη Τύπου για το θέμα της παραπομπής του από την αθλητική δικαιοσύνη, εξηγώντας πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους στην αίθουσα Τύπου του Βινόβο για να προχωρήσει σε μια μακροσκελή δήλωση, χωρίς να μπει στη διαδικασία ερωτήσεων-απαντήσεων αφού αυτό, όπως είπε, θα το κάνει όταν πρέπει και όπου πρέπει.

Ο Ανιέλι εξήγησε ότι δεν μπορούσε να γνωρίζει κανείς, ούτε ο ίδιος αλλά ούτε κάποιος υπάλληλος της Γιούβε, για το αν είχαν σχέσεις οι οργανωμένοι οπαδοί με μαφιόζους και ξεκαθάρισε ότι αυτή η διοίκηση θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμη, απαντώντας έτσι και σε σενάρια που τον θέλουν να αποχωρεί από τη θέση του προέδρου.

Αναλυτικά -μόνο- στο forzajuve.gr ολόκληρη η δήλωση του Αντρέα Ανιέλι...


«Καλησπέρα σε όλους και σας ευχαριστώ που είστε εδώ. Σήμερα, πριν λίγα λεπτά, πριν μισή ώρα, μου γνωστοποιήθηκε μια παραπομπή από τον εισαγγελέας της Ομοσπονδίας. Αυτή η παραπομπή αφορά εμένα, τον Φραντσέσκο Κάλβο που δούλευε στη Γιουβέντους, τους κ.κ. Αλεσάντρο Ντ' Αντζελο και Στέφανο Μερούλα. Αυτή η εταιρία, οι υπάλληλοι της και ο υποφαινόμενος, δεν έχουν τίποτα να κρύψουν και να φοβηθούν και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βρίσκομαι μπροστά σας τώρα, έστω για λίγα λεπτά.

Τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι της Γιουβέντους, οι οποίοι απολαμβάνουν την απόλυτη εμπιστοσύνη μου, συνεργάστηκαν με την εισαγγελία του Τορίνο ως μάρτυρες στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά διάφορα άτομα που σχετίζονται με τον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος. Ως μάρτυρες, λοιπόν, υποβλήθηκαν σε έναν συνεχή έλεγχο, ακόμη και με τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, χωρίς ποτέ να προκύψει κάτι επιλήψιμο. Ηταν μάρτυρες και παρέμειναν μάρτυρες μέχρι το κλείσιμο αυτών των ποινικών ερευνών. Σήμερα η εισαγγελία της Ομοσπονδίας, αντί να περιοριστεί στο να επισημάνει τυχόν παρατυπίες στην πώληση των εισιτηρίων, αποφασίζει μια παραπομπή που αφορά εμένα και τους υπαλλήλους που προανέφερα, σαν συνεργάτες όσων συνεργάζονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Αυτό είναι απαράδεκτο και είναι το αποτέλεσμα της μερικής ανάγνωσης και της προκατάληψης απέναντι στη Γιουβέντους. Δεν ανταποκρίνεται στη λογική της δικαιοσύνης. Υπενθυμίζω ότι όλες οι δραστηριότητες για την δημόσια τάξη και την πρόληψη στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, γίνονται σε στενή συνεργασία των Αρχών με το προσωπικό της Γιουβέντους. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου και τους συνεργάτες μου, θα υπερασπιστώ το καλό όνομα της Γιουβέντους, το οποίο πολλές φορές έχει απαξιωθεί και έχει υποβληθεί σε... περίεργες πειραματικές διαδικασίες από την αθλητική δικαιοσύνη.


Αυτή η υπεράσπιση θα λάβει χώρα εκεί που πρέπει αλλά σας παρακαλώ, σας καλώ από σήμερα να μελετήσετε με μεγάλη προσοχή τα θέματα της έρευνας, στην οποία τα ΜΜΕ περιέργως έχουν εξαφανίσει τα ονόματα αυτών που κατηγορούνται για πράξεις της μαφίας και τα έχουν αντικαταστήσει με τα ονόματα μαρτύρων, οι οποίοι είναι... ένοχοι επειδή δουλεύουν σε ένα πολύ γνωστό ποδοσφαιρικό κλαμπ, το οποίο είναι στα χείλη όλων. Για προφανείς λόγους δεν πρόκειται να απαντήσω σε ερωτήσεις σας, αυτό θα το κάνω μπροστά στην αθλητική δικαιοσύνη. Σας προσκαλώ να είστε κι εσείς μάρτυρες και όχι να βγάλετε προκαταρκτικά συμπεράσματα, τα οποία κατά τη γνώμη μου είναι λανθασμένα και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με εκείνα της ποινικής δικαιοσύνης (η ποινική δικαιοσύνη δεν βρήκε κανένα στοιχείο για κανέναν παράγοντα ή υπάλληλο της Γιουβέντους).

Οπως έγραψα και πριν λίγες μέρες, δεν συνάντησα ποτέ κανέναν μαφιόζο ενώ σε τακτική βάση συναντήθηκα με όλες τις κατηγορίες των οπαδών. Είτε μιλάμε για οπαδούς από Club Doc, είτε μιλάμε για οπαδού που είναι Juventus Member, είτε μιλάμε για οργανωμένους οπαδούς. Αυτή ήταν μια δραστηριότητα που έγινε πάντα υπό το φως του ήλιου και πιστεύω ότι είναι μέρος των καθηκόντων του προέδρου μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Αν οποιοσδήποτε από αυτούς με τους οποίους συναντήθηκα, είχε οποιαδήποτε σχέση με μαφιόζους, προφανώς είναι κάτι που δεν μου είχε γνωστοποιηθεί εκείνη την στιγμή.

Ούτε σε μένα, ούτε σε οποιονδήποτε υπάλληλο της Γιουβέντους. Και επειδή το αντεπιχείρημα κάποιου μπορεί να είναι ότι οι αρχηγοί των ultras δεν γίνεται να είναι... άγιοι, σας λέω ότι ακόμη κι αν συμφωνήσω μαζί σας, σέβομαι τους νόμους του κράτους και αυτοί οι άνθρωποι ήταν ή είναι ελεύθεροι και δεν είχαν κανέναν περιορισμό, κανέναν αποκλεισμό από την ποινική δικαιοσύνη, σε ό,τι αφορά το να παρακολουθήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Η Γιουβέντους, όπως και κάθε ποδοσφαιρική ομάδα, συνεργάζεται με το κράτος και έχει υποδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως υπόδειγμα συμπεριφοράς. Δεν μπορεί, όμως, η Γιουβέντους να αντικαταστήσει την αστυνομία.

Νομίζω ότι ήταν καθήκον μου να παρουσιαστώ σήμερα μπροστά σας, όπως έχω δώσει την απόλυτη διαθεσιμότητα μου για να παρουσιαστώ στην επιτροπή Antimafia της βουλής, γιατί ήθελα να ακούσετε απευθείας από μένα την σκέψη μου, χωρίς καμία διαμεσολάβηση. Τέλος, ξέρω ότι κάποιοι από εσάς έχετε αναφερθεί τις τελευταίες μέρες, τις τελευταίες εβδομάδες, σε μια υποθετική αλλαγή του μάνατζμεντ της Γιουβέντους. Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω αλλά αυτή η διοίκηση, η οποία αποτελείται από εμένα, τον Μαρότα, τον αντιπρόεδρο Νέντβεντ και τον αθλητικό διευθυντή Παράτιτσι, πρόκειται να συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμη να αναπτύσσει τη Γιουβέντους. Σας ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου