18 Μαρ 2017

Αλέγκρι: Δεν καταλαβαίνω το χαμό που θα παίξουμε με την Μπαρτσελόνα, για τη Γιουβέντους πρέπει αυτό να είναι η ρουτίνα

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι δεν είχε διάθεση να πει πολλά για την Μπαρτσελόνα στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Σαμπντόρια.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους...

Για την κλήρωση με την Μπαρτσελόνα: «Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε τώρα. Θα είναι μια σπουδαία μάχη αλλά λείπουν ακόμη περισσότερες από 15 μέρες και έχουμε τέσσερα ματς προηγουμένως. Την Σαμπντόρια, δύο αγώνες με τη Νάπολι και την Κιέβο. Θα διεκδικήσουμε την πρόκριση κόντρα στη Μπαρτσελόνα, σίγουρα από θέμα κινήτρου είναι πολύ πιο εύκολο να προετοιμαστείς για αυτό το ματς αλλά ακόμη είναι μακριά αυτό. Θα το σκεφτούμε όταν πρέπει. Από εκεί και πέρα, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχει όλος αυτός ο χαμός επειδή θα παίξουμε μαζί τους. Για τη Γιουβέντους πρέπει να είναι η ρουτίνα, το φυσιολογικό, το να παίζει με την Μπαρτσελόνα, ή την Ρεάλ ή την Μπάγερν».

Για τη μάχη του πρωταθλήματος: «Μένουν 10 αγωνιστικές, οι Ρόμα και Νάπολι μπορούν να κάνουν δέκα νίκες, άρα θα πρέπει κι εμείς να μην χαλαρώσουμε καθόλου. Το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί, έχει δρόμο ακόμη, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί γιατί αν δεν είμαστε, μπορεί αύριο βράδυ η Ρόμα να μας πλησιάσει στους πέντε βαθμούς. Ο πρώτος μας στόχος είναι το πρωτάθλημα γιατί έξι σερί πρωταθλήματα είναι κάτι μοναδικό, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ξαναγίνει στην Ιταλία. Εχουμε την ευκαιρία να γράψουμε ιστορία και πρέπει να το κάνουμε. Στις δέκα αγωνιστικές που απομένουν, θέλουμε οκτώ νίκες για την μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου».


Για την Σαμπντόρια: «Εχει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία επτά ματς. Πρέπει να είμαστε σοβαροί αύριο γιατί από αυτό το ματς περνάει ένα καλό ποσοστό του τίτλου. Η Σαμπντόρια έχει ενθουσιασμό, έχει καλό προπονητή και δεν έχει τίποτα να χάσει. Νίκησαν την Μίλαν, νίκησαν την Ρόμα, νίκησαν το ντέρμπι με την Τζένοα και τώρα θέλουν να βάλουν το κερασάκι στην τούρτα νικώντας τη Γιουβέντους. Θα πρέπει να θυμόμαστε τι έγινε την προηγούμενη φορά που πήγαμε στη Γένοβα, όταν χάναμε με 3-0 από την Τζένοα στο μισάωρο. Η Σαμπντόρια αύριο θα παίξει όπως η Τζένοα τότε».

Για το αν θα είναι βασικός ο Κιελίνι: «Οχι, είναι στη διάθεση μου αλλά δεν θα είναι βασικός, δεν είναι ακόμη έτοιμος για κάτι τέτοιο. Οι άλλοι είναι καλά, πρέπει να διαλέξω ποιος εκ των Μπονούτσι ή Ρουγκάνι θα παίξει δίπλα στον Μπαρτσάλι. Ο Μαρκίζιο είναι καλά, βελτιώνεται η κατάσταση του και σύντομα θα είναι ο γνωστός Μαρκίζιο. Οσο για τον Ιγκουαΐν, δεν είναι κουρασμένος και δεν θα το κάνουμε και θέμα επειδή δεν έχει σκοράρει σε δύο-τρία ματς, δεν ανησυχώ καθόλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου