26 Ιουν 2017

Αυτά τα θετικά θα προσφέρει ο Σικ που έχει όμως και αρνητικά στοιχεία

Ο Πάτρικ Σικ αποτελεί την πιο πρόσφατη μεταγραφή της Γιουβέντους και το forzajuve.gr παρουσιάζει, με τη βοήθεια του whoscored.com,το scounting report του 21χρόνου Τσέχου.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Ο Πάβελ Νέντβεντ τον έχει αποκαλέσει νέο Ιμπραΐμοβιτς, πολλά κλαμπ από την Πρέμιερ Λιγκ αλλά και το ιταλικό πρωτάθλημα τον είχαν στο ραντάρ τους αλλά η Κύρια τον έκανε δικό της δαπανώντας περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Το αν θα γίνει νέος Ζλάνταν δεν το γνωρίζει κανείς αλλά η άποψη του Νέντβεντ ποτέ δεν περνάει στο «ντούκου». Πάμε να δούμε λοιπόν τα θετικά στοιχεία και τα αρνητικά του νεαρού επιθετικού.

Γκολ, ασίστ και μέσος όρος απόδοσης
Λίγοι ποδοσφαιριστές στο ιταλικό πρωτάθλημα σε αυτή την ηλικία έχουν 32 παιχνίδια στα πόδια τους όπως ο Σικ. Σε αυτά τα 32 ματς έχει σκοράρει 11 φορές, που δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα σε ένα από τα πιο σκληροτράχηλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Επίσης έχει βοηθήσει στο κομμάτι της δημιουργίας, έχοντας τρεις ασίστ. Παίρνει καίριες θέσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή, έχει καλή κίνηση και καλό τελείωμα. Μπορεί να ξεφύγει εύκολα από τους αμυντικούς, αφού διαθέτει πολύ καλή ντρίπλα και να απειλήσει και από απόσταση κάτι που έκανε συχνά στην Σαμπντόρια. Του αρέσει επίσης να παίζει ένα-δύο με άλλους παίκτες αφού οι κοντινές του πάσες έχουν μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

Ο μέσος όρος απόδοσης του με άριστα το 10 ήταν 6,7. Όχι τέλειος αλλά αρκετά καλός, σε μια ομάδα που δεν πρωταγωνιστεί και δεν έχει το ρόστερ της Γιουβέντους.


Η απειρία και το άγχος
Παρόλο τα θετικά στοιχεία που αναφέρθηκαν, τα αρνητικά είναι η απειρία, καθώς άλλους στόχους έχεις στην Γιουβέντους άλλους στην Σαμπντόρια και το άγχος του. Ο Σικ δεν είναι καλός χειριστής της μπάλας αφού σπάνια την κρατάει και κάνει συχνά λάθη όταν πιέζεται.

Φυσικά στη Γιουβέντους όλα αυτά μπορούν να ξεπεραστούν εν καιρώ. Άλλωστε μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που θα έρχεται σαν αλλαγή στα περισσότερα παιχνίδια του Ιγκουαΐν. Η απειρία άλλωστε και τα λάθη στους αθλητές, διορθώνονται με τα χρόνια. Κανείς δεν γεννήθηκε έτοιμος.

Για το σχέδιο του Αλέγκρι, που στηρίζεται στην καλή κυκλοφορία της μπάλας όποτε αυτό είναι εφικτό και στο καλό transition ο Πάτρικ Σικ είναι ένας παίκτης «ταμάμ». Άλλωστε η Γιουβέντους ξέρει να διαλέγει ταλέντα αν πάρουμε παράδειγμα τον Ντιμπάλα που ωρίμασε, περισσότερο ίσως από ότι θα περίμενε και ο ίδιος στους μπιανκονέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου