21 Αυγ 2017

Αποκρυπτογραφώντας το μήνυμα του Μπουφόν και ο ρόλος της παλιάς φρουράς

Μήνυμα προς όλους, εντός και εκτός ομάδας, έστειλε ο Τζανλουίτζι Μπουφόν με τα όσα έγραψε.

Και το μήνυμα του αρχηγού της Γιουβέντους είναι πως φέτος οι μπιανκονέρι είναι πεινασμένοι. Λίγο πριν την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, αφού έχρισε το απόλυτο φαβορί τους Τορινέζους, αναρωτήθηκε αν θα έχουν κίνητρο και φέτος καθώς ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο εαυτός τους.

Μετά τη νίκη με 3-0 επί της Κάλιαρι, ο Μπουφόν έγραψε στα social media το μήνυμά του. Οι λέξεις κλειδιά στο κείμενο του Τζίτζι είναι η αποφασιστικότητα για το 7ο πρωτάθλημα αλλά και η θέληση να ξεχαστεί στο παρελθόν.

Και όπου «παρελθόν», σημαίνει ο τελικός του Champions League. Με το μήνυμα του αρχηγού, μπορεί κάποιος να καταλάβει πάνω-κάτω όχι μόνο τις σκέψεις του αλλά και τις συζητήσεις μεταξύ των παικτών και την ατμόσφαιρα που μπορεί να επικρατεί κάποιες στιγμές στα αποδυτήρια.

«Μία νέα σεζόν άρχισε. Μοναδική: Οπως πολλές, περισσότερο από όλες. Υπάρχει η αποφασιστικότητα για να επαναλάβουμε την επιτυχία, για 7η φορά. Υπάρχει η θέληση να ξεχάσουμε το παρελθόν και να ζήσουμε στο μάξιμουμ το παρόν. Υπάρχουν πολλοί νέοι συμπαίκτες. Και υπάρχει και μια νέα τεχνολογία, την οποία πρέπει όλοι να υποδεχθούμε χωρίς φόβους. Επρεπε να ξεκινήσουμε καλά. Το κάναμε. Οπως λέει ο Κιέλο: Συνεχίζουμε έτσι!», ήταν το μήνυμά του.


Είναι αλήθεια πως μια ομάδα που έχει κατακτήσει για 6 σερί σεζόν το πρωτάθλημα, πρέπει να βρει ένα δυνατό κίνητρο να το πάρει και την 7η χρονιά. Και ο Μπουφόν το προσφέρει αυτό το κίνητρο και το μεταφέρει και στους νέους (εξάλλου έκανε αναφορά στο κείμενό του).

Οπως είναι αλήθεια πως η Γιούβε βγήκε λαβωμένη από τον τελικό του Κάρντιφ και τώρα οι παλιοί οφείλουν να πάνε όλη την ομάδα παρακάτω. Ο Μπουφόν είναι ο οδηγός τους. Ο Κιέλο δίνει το τέμπο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου