17 Αυγ 2017

Η απάντηση του Μαρότα για το τι μεταγραφικό μπορεί να γίνει τις επόμενες ημέρες

Ο Μπέπε Μαρότα μίλησε από την Villar Perosa για οτιδήποτε του ζήτησαν οι δημοσιογράφοι.

Ο γενικός διευθυντής της Γιουβέντους βρέθηκε, φυσικά, στη Villar Perosa για την καθιερωμένη επίσκεψη της ομάδας στο... παλάτι της οικογένειας Ανιέλι και οι δημοσιογράφοι βρήκαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν διάφορα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαρότα.

Για τις ανάγκες της Γιουβέντους: «Υπάρχουν ακόμη 15 μέρες, μπορούν να συμβούν τα πάντα. Είμαστε ήρεμοι και ξέρουμε ότι έχουμε ένα ανταγωνιστικό ρόστερ για τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουμε. Θα δούμε τι μπορεί να γίνει σε αυτές τις 15 μέρες αλλά δεν θα είναι κάτι συγκλονιστικό».

Για το ποια θέση της ομάδας είναι σίγουρη: «Του τερματοφύλακα, είμαστε ικανοποιημένοι για αυτόν που έχουμε στα δοκάρια (χαμογελάει). Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να μειωθεί η μεταγραφική περίοδος, το να πούμε ποιος θα έρθει είναι επικίνδυνο αλλά είναι και μέρος του παιχνιδιού. Θα κάνουμε μια ανάλυση μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Στις μεταγραφές υπάρχουν και οι μάνατζερ τώρα, με τους ποδοσφαιριστές που μετά το πρώτο ματς που θα βγουν αλλαγή, να ζητάνε να αλλάξουν ομάδα. Είναι σωστό να μειωθεί η μεταγραφική περίοδος, όπως είναι σωστό να θυμόμαστε όλοι ότι αυτή η Γιουβέντους δύσκολα βελτιώνεται, με δεδομένες τις επιδόσεις της και τις χαρές που μας έχει δώσει. Αρχίσουμε την φετινή σεζόν χωρίς το κερασάκι στην τούρτα αλλά έχοντας κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο. Είναι ένα πολύ δυνατό γκρουπ».


Για το αν είναι το τέλος ενός κύκλου: «Τελείωσε με το "αντίο" του Κόντε αλλά σε έξι χρόνια έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια ομάδα που νικάει, ένα υπόδειγμα για τους υπόλοιπους ως κλαμπ, ως λειτουργία και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε. Δεν αγοράζουμε παίκτες που ο κόσμος θέλει να αγοράσουμε, το ρόστερ μας είναι πολύτιμο και συνεχίζουμε με αυτό».

Για τον Μπετανκούρ, για τον οποίο είπε καλά λόγια ο Μαξ Αλέγκρι: «Εχει υποτιμηθεί από τους περισσότερους επειδή είναι νεαρός, δεν έχει σπουδαίο παλμαρέ, δεν πουλάει στον Τύπο, αλλά αποδεικνύει ότι είναι ταλέντο και σε αυτή την σεζόν μπορεί να βρει χώρο και να... ανέβει το προφίλ του».

Για το πόσο θα πρέπει να μειωθεί η μεταγραφική περίοδος: «Ο στόχος μπορεί να είναι το να τελειώνει όταν αρχίζει ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Βλέπουμε πολλούς να μην πάνε στις προπονήσεις, να θέλουν να αλλάξουν φανέλα... Δεν είναι πλέον το ποδόσφαιρο των σημαιών, το ποδόσφαιρο αυτών που μένουν δεκαετίες στην ίδια ομάδα».

Για την μεταγραφή Νεϊμάρ: «Μου φαινόταν υπερβολική η ρήτρα του αλλά κι αν ήταν στα 300-350 εκατ. ευρώ η Παρί Σεν Ζερμέν θα τα πλήρωνε. Είναι μέρος του παιχνιδιού, είναι μια μεταγραφική περίοδος με αύξηση των τιμών ακόμη και για ποδοσφαιριστές μεσαίου επιπέδου, ίσως επειδή ακόμη κι εμείς, οι παράγοντες, δεν ξέρουμε πόσο κοστίζει ένας ποδοσφαιριστής μέχρι να τον ζητήσει κάποιος».

Για το αν είναι πιο περίπλοκη μεταγραφική περίοδος: «Οχι, απλά υπάρχει αυτή η μεγάλη διάρκεια και βλέπουμε ποδοσφαιριστές που θέλουν να αλλάξουν φανέλες. Σε ό,τι αφορά εμάς, το σπίτι μας, με την έναρξη της προετοιμασίας άρχισε μια νέα σεζόν. Μια νέα σεζόν, έπειτα από μια κουραστική, όπου οι παίκτες μας έπαιξαν σε όλα τα μέτωπα και είχαμε 57 αγώνες, χωρίς να υπολογίζουμε και αυτούς των εθνικών ομάδων. Χρειαζόταν η σωστή ξεκούραση επομένως».

Για τον στόχο της Γιουβέντους: «Οπως πάντα, να παλέψουμε και στα τρία μέτωπα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου