10 Αυγ 2017

Η απόφαση του Μπουφόν και το δαχτυλίδι που δόθηκε στο νέο «Δον» της γιουβεντίνικης φαμίλιας

Από της 21 Μαΐου του 2016, στον τελικό με τη Μίλαν για το κύπελλο Ιταλίας, το Νο 10 της Γιουβέντους παρέμενε κλειδωμένο στα αποδυτήρια.

Αρθρογραφία | Γιουβέντους

Τελευταίος το είχε φορέσει ο Πογκμπά αφήνοντας μια πολύ πικρή αίσθηση. Σε έναν άλλον τελικό, για το Σούπερ Καπ αυτή τη φορά, το «10» βρήκε και πάλι παρτενέρ. Την πλάτη του Πάουλο Ντιμπάλα.

Την περίοδο που το όνομά του ακουγόταν έντονα για την Μπαρτσελόνα -με τον συμπατριώτη του Λιονέλ Μέσι, όχι μόνο να τον καλεί αλλά να του ανοίγει και το δρόμο- ο 23χρονος Αργεντίνος αποφάσισε να κλείσει τ’ αυτιά του στις σειρήνες και να κλείσει την πόρτα σε κάθε πρόταση.

Απέρριψε την ιδέα να πάει στην Μπαρτσελόνα ή οπουδήποτε αλλού και παρέμεινε στο Τορίνο. «Είμαι χαρούμενος εδώ», συνήθιζε να λέει όταν τον ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι για μεταγραφή. Και στο Τορίνο είναι χαρούμενοι που ήθελε να παραμείνει. Και του το έδειξαν.

Υπάρχει πιθανότητα να τον πουλήσει η Γιουβέντους τα επόμενα χρόνια. Φυσικά και υπάρχει. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, ο Ντιμπάλα είναι στη Γιουβέντους και ήρθε η ώρα να αποδείξει -πρώτα απ’ όλα στον εαυτό του και έπειτα στους άλλους- πως αυτή είναι η Γιούβε του Ντιμπάλα.


Ο Ντιμπάλα, αν και αμείβεται με λιγότερα απ’ όσα παίρνει ο Ιγκουαΐν, είναι και με κάθε επισημότητα ο νέος σταρ της Γιουβέντους. Ο παίκτης που επενδύει πάνω του ο σύλλογος.

Πάντα θα υπάρχει μια Γιούβε που θα είναι συνδεδεμένη με κάποιον ποδοσφαιριστή. Και συνήθως αυτός είναι μέσος ή επιθετικός. Η Γιούβε που βλέπαμε τα τελευταία χρόνια ήταν η Γιούβε του Μπουφόν και από χθες η διοίκηση αποφάσισε πως αυτή η Γιούβε θέλει να είναι η Γιούβε του Ντιμπάλα.

Η αλλαγή σκυτάλης έγινε. Μην ξεχνάμε πως σταματάει ο Μπουφόν στο τέλος της χρονιάς. Ο Μαρκίσιο ή ο Κιελίνι δεν μπορούν να παίξουν ή ν’ αντέξουν έναν τέτοιο ρόλο. Ετσι, η φετινή φανέλα του Ντιμπάλα εκτός από ότι θα είναι ακόμη πιο φαντασμαγορική, θα είναι ακόμη πιο βαριά. Ο ρόλος… ερρίφθη. Ο Ντιμπάλα είναι ο νέος «Δον» στη φαμίλια μπιανκονέρα.

Μπορεί να το αντέξει και να το διαχειριστεί όλο αυτό; Η απάντηση στο γήπεδο. Εκεί που μιλούν οι ποδοσφαιριστές…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου