10 Σεπ 2017

Ο ρόλος του Ντιμπάλα, η… παλιά διάταξη και κάτι που είχε να συμβεί από το μακρινό 1981

Η Gazzetta dello Sport σχολίασε, στην ιστοσελίδα της, το 3-0 της Γιουβέντους επί της Κιέβο και τα αρκετά νέα που υπήρξαν για τους μπιανκονέρι σε αυτό το ματς.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο της GdS.

«Ηταν η μέρα των νέων στην casa Juventus: Μετά από τρία ματς (Σούπερ Καπ και δύο στο πρωτάθλημα), στα οποία έπαιξαν ως βασικοί μόνο παίκτες που ήταν και πέρυσι στην ομάδα, κόντρα στην Κιέβο ο Αλέγκρι παρουσίασε τρεις νέους: Σέζνι, Ματουιντί και Ντάγκλας Κόστα. Οχι μόνο αυτό όμως.

Η παρουσία του Πολωνού ολοκλήρωσε μια ανανέωση που αποκτά διαστάσεις σχεδόν ιστορικές. Για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2010 η Γιούβε μπήκε στο γήπεδο χωρίς κανέναν εκ των Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι και Κιελίνιο. Το αμυντικό BBC ουσιαστικά διακόπηκε το καλοκαίρι, τραυματισμοί και rotation έκαναν τα υπόλοιπα. Ο περίφημος σκληρός ιταλικός πυρήνας, από τον οποίο ξεκινούσε, δεν ήταν εκεί. Αντιθέτως, οι βασικοί Ιταλοί ήταν μόνο δύο, Ρουγκάνι και Στουράρο.


Αλλα νέα έρχονται από τους αριθμούς: Από το 1981 η Γιουβέντους δεν είχε καταφέρει ποτέ να πετύχει δέκα γκολ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Μόνο άλλη μία φορά ο Πάουλο Ντιμπάλα είχε σκοράρει σε πέντε σερί παιχνίδια. Η σταθερότητα του Αργεντίνου σε τέτοια επίπεδα σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, είναι ακόμη ένα νέο: Επτά γκολ σε τέσσερα επίσημα ματς, η αναλογία λέει ότι σκοράρει κάθε 44 λεπτά.

Η είσοδος του Πάουλο ακύρωσε και κάποιες αμφιβολίες που υπήρχαν για αυτή που αναμένεται να είναι η φόρμουλα της φετινής σεζόν, το 4-3-3. Η Γιούβε βελτιώθηκε και με το Νο10 στο γήπεδο και με την... παλιά διάταξη, το 4-2-3-1. Πιθανό να το ξαναδούμε την Τρίτη κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Για λίγο υπήρξε φόβος για τον Μάντζουκιτς, ο οποίος βγήκε στο 83' με τραυματισμό, για το αν θα προλάβει το ματς του Καμπ Νου. Τελικά δέχθηκε απλά ένα χτύπημα. Σε μια μέρα με πολλά νέα, καλό είναι να κρατάς σφιχτά και μια σταθερά, όπως είναι ο Κροάτης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου