4 Οκτ 2017

«Ο Ιγκουαΐν στην αρχή μοιάζει ένας νορμάλ επιθετικός, αλλά η συνέχεια…»

Από τις αναλύσεις για το τι φταίει με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, έχουμε περάσει τώρα στις αναλύσεις για το πώς όλα είναι φυσιολογικά για τον Αργεντίνο.

Η Gazzetta dello Sport αναφέρθηκε εκτενώς στον φορ της Γιουβέντους, μετά τα δύο γκολ κόντρα σε Ολυμπιακό και Αταλάντα, παραθέτοντας τα δεδομένα των προηγούμενων σεζόν που δείχνουν ότι τα πράγματα είναι φυσιολογικά.

Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο.

«Ισως είναι όντως θέμα συνήθειας. Το να θεωρείς πάντα δεδομένο αυτό που μοιάζει φυσιολογικό. Λογική και μαθηματικά, συνδυασμός όπως το Ιγκουαΐν-γκολ. Για αυτό τον λόγο, όταν τυχαίνει να μην βλέπεις το όνομα του Αργεντίνου σε αυτούς που σκόραραν, κάτι μοιάζει λάθος. Και πολλοί δείχνουν με το δάχτυλο, μιλώντας για κρίση. Είναι όμως αλήθεια έτσι; Βλέποντας τα δεδομένα του ξεκινήματος του κάθε χρόνο, μάλλον όχι...

Στις 27 Ιουλίου 2013 ο Πιπίτα έφτασε στη Νάπολη. Στις πρώτες του έξι εμφανίσεις (την 7η είχε ελαφρύ τραυματισμό) έβαλε 3 γκολ, σκοράροντας κάθε 153 λεπτά. Ολοκλήρωσε την σεζόν με 17, ένα λιγότερο από την δεύτερη σεζόν του στη Νάπολι, όπου -εντυπωσιακό- στα πρώτα 536 λεπτά της σεζόν δεν είχε σκοράρει. Την σεζόν 2015-16, αντιθέτως, την τελευταία του στο Σαν Πάολο, στις πρώτες επτά εμφανίσεις έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 5 φορές, έχοντας 563 λεπτά συμμετοχής.

Αυτή ήταν και η σεζόν που τον έβαλε στους θρύλους του calcio: Με το πανέμορφο τρίτο του γκολ στη Φροζινόνε έφτασε στα 36 και έγινε ο επιθετικός με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν στη Serie A, ξεπερνώντας τον Νόρνταλ. Οι αριθμοί όμως μιλούν ξεκάθαρα: Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν στην αρχή της σεζόν μοιάζει ένας νορμάλ επιθετικός. Δεν ξεκινάει εντυπωσιακά, αλλά η συνέχεια είναι αλλιώς.

Το καλοκαίρι του 2016, είναι αυτό της "προδοσίας", με την ρήτρα που πλήρωσε ο Μπέπε Μαρότα για να πάρει τον μπόμπερ στο Τορίνο. Ο Ιγκουαΐν συναντάει τον Αλέγκρι και ο προπονητής δεν χαρίζει τίποτα: Η είσοδος του στην ομάδα είναι σταδιακή. Το γκολ, όμως, δεν αργεί να έρθει: Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την Φιορεντίνα, χρειάζεται μόλις 9 λεπτά από την είσοδο του για να κάνει το Stadium να εκραγεί. Ο Πιπίτα έπαιξε ολόκληρο 90λεπτο μόλις την 6η και την 7η αγωνιστική αλλά, παρ' όλα αυτά, έχει 6 γκολ, σκοράροντας κάθε 66 λεπτά! Θα ολοκληρώσει την σεζόν με 24.


Φέτος είναι 516 λεπτά που έχει αγωνιστεί στις πρώτες επτά αγωνιστικές. Τρία τα γκολ που έχει βάλει, ένα κάθε 172 λεπτά. Ενας μέσος όρος που μπορεί να δείχνει ανησυχητικός αλλά αν συγκριθεί με αυτούς των προηγούμενων σεζόν του, διώχνει τις κακές σκέψεις. Το ξεκίνημα, ακόμη και σε επίπεδο φυσικής κατάστασης, ίσως ήταν πιο κουραστικό από τα προηγούμενα χρόνια αλλά το Νο 9 έρχεται τώρα στην κατάσταση που πρέπει.

Στο γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό στο Champions League αλλά και σε αυτό για το προσωρινό 2-0 επί της Αταλάντα στο Μπέργκαμο, ο πανηγυρισμός του ήταν με θυμό και έδειξε όλη την θέληση του επιθετικού που επιθυμεί να συνεχίσει να στέλνει την μπάλα μέσα. Γιατί, στο φινάλε, για έναν κλασικό μπόμπερ το γκολ είναι οξυγόνο. Και ο Πιπίτα, παρά το γεγονός ότι ξέρει πως θα τα βάλει τα γκολ, όπως πάντα, στην αρχή του χρόνου αναπνέει σιγά-σιγά. Μετά όμως...».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου