17 Οκτ 2017

«Ο Ντιμπάλα δεν πρέπει να τρελαίνεται όταν κάνει χατ-τρικ, ούτε να παθαίνει κατάθλιψη όταν χάνει πέναλτι»

Σε διάφορα θέματα αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους.

Για το +5 της Νάπολι: «Η Νάπολι τα πάει πολύ καλά και αξίζει να είναι στην κορυφή, εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι στο πιο κρίσιμο και όμορφο σημείο της σεζόν. Θα έχει μεγάλο σασπένς το φετινό πρωτάθλημα».

Για την Σπόρτινγκ: «Αν την νικήσουμε και στα δύο παιχνίδια, προκριθήκαμε. Είναι μαθηματικά. Θα είναι ένα περίπλοκο ματς αύριο, θα χρειαστεί υπομονή. Η ατμόσφαιρα στη Γιουβέντους είναι καλή, ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και στιγμές που τα πράγματα δεν σου πάνε καλά. Αν η φάση με το δοκάρι του Ιγκουαΐν γινόταν 100 φορές, θα πήγαινε γκολ τις... 110. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω στα δικά μας λάθη στην άμυνα και στη διαχείριση των παιχνιδιών. Η Σπόρτινγκ έχει μόνο μία ήττα σε 14 ματς, αυτή από την Μπαρτσελόνα. Εχει καλούς, γρήγορους και τεχνίτες παίκτες μπροστά ενώ είναι οργανωμένη αμυντικά».

Για τον Ντιμπάλα: «Του μίλησα χθες, πρέπει να βρει ισορροπία στο πώς διαχειρίζεται τον εαυτό του. Μετά τα πρώτα ματς τον παρομοιάζατε με τον Μέσι, τώρα τον σταυρώνετε για δύο άστοχες εκτελέσεις πέναλτι. Ολα αυτά είναι μέρη της πορείας ωρίμανσης ενός ποδοσφαιριστή. Δεν πρέπει να τρελαίνεται για το χατ-τρικ με την Σασουόλο, ούτε να παθαίνει κατάθλιψη για το πέναλτι με την Λάτσιο. Οπως και να έχει, τον είδα ήρεμο, είναι καλά από όλες τις απόψεις και έτοιμος».


Για την ήττα από την Λάτσιο: «Εσείς γράφετε πάντα εκ των υστέρων. Εγώ μπορώ μόνο να σας πω ότι θα έκανα τις ίδιες επιλογές για σύστημα και 11άδα. Κάποιες από αυτές τις επιλογές ήταν υποχρεωτικές: Ο Ντιμπάλα δεν ήταν καλά, ο Μπεντανκούρ έπαιξε επειδή δεν είχα κανέναν άλλο και κάποιους τους είδα Παρασκευή μεσημέρι μετά τις επιστροφές τους από τις εθνικές. Το μόνο για το οποίο μετανιώνω, είναι για το ξεκίνημα μας στο δεύτερο ημίχρονο».

Για την 11άδα αύριο: «Μπορεί να υπάρξουν κάποιες αλλαγές μπροστά, ο Πιάνιτς είναι καλά και ο Κεντίρα είναι διαθέσιμος, παραμένουν εκτός οι Ντε Σίλιο, Μαρκίζιο, Χέβεντες και Πιάτσα. Για τη θέση του δεξιού μπακ έχω δύο επιλογές, Στουράρο ή Μπαρτσάλι, θα δούμε ποιος θα με πείσει περισσότερο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου