25 Νοε 2017

Ποιος δεν κάνει καλή σεζόν και από ποιον ζητάει ο Αλέγκρι σταθερότητα γιατί μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο στη Γιούβε

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Κροτόνε παραχώρησε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους.

Για το αν θα παίξει ο Μάντζουκιτς αύριο και για το ποιο θα είναι το σύστημα: «Ο Μάριο είναι καλά, αν είναι καλά και αύριο θα παίξει. Από εκεί και πέρα, για το σύστημα, αν θα είναι 3-4-2-1 ή 4-2-3-1, αυτά είναι απλά αριθμοί. Το θέμα είναι η νοοτροπία και το να κάνεις καλά τα πράγματα, ειδικά όταν έχεις την μπάλα. Και όταν δεν την έχουμε, να καλύπτουμε σωστά τους χώρους. Η άμυνα μπορεί να είναι τριών με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, μπορεί με δύο στόπερ και ένα πλάγιο μπακ, άρα η άμυνα τριών μπορεί να γίνει και άμυνα τεσσάρων εύκολα».

Για το αν ήρθε η ώρα του Χέβεντες: «Χθες έκανε πολύ καλή προπόνηση, αν είναι και σήμερα έτσι θα έχει πολλές πιθανότητες. Εχει ποιότητα, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και μπορεί να βοηθήσει στο να ξεκινήσουμε σωστά από πίσω. Μπορεί να παίξει στο κέντρο της άμυνας, μπορεί ως δεξιός στόπερ, μπορεί και ως πλάγιος μπακ».


Για τις απουσίες: «Κιελίνι, Κουαδράδο και Μπερναρντέσκι δεν είναι διαθέσιμοι για αύριο, ελπίζω να είναι έτοιμοι για την προπόνηση της Τρίτης ώστε να υπολογίζονται για το ματς με τη Νάπολι. Αύριο δεν θα παίξει ούτε ο Κεντίρα, θα ξεκουραστεί».

Για το ποιος θα είναι ο τερματοφύλακας: «Αύριο επιστρέφει στο πρωτάθλημα ο Μπουφόν».

Για την ως τώρα πορεία της Γιουβέντους: «Η Νάπολι κάνει εκπληκτικά πράγματα, σε εμάς μπορεί να λείπουν 2-3 βαθμοί αλλά η πορεία μας είναι καλή και είμαστε δυνατά μέσα στους στόχους μας. Στο Champions League είμαστε μια ανάσα από την πρόκριση, στο πρωτάθλημα είμαστε καλά, από εκεί και πέρα, όπως λέω πάντα, ο στόχος μας είναι να είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους τον Μάρτιο».


Για τους Αλεξ Σάντρο και Ντάγκλας Κόστα: «Δεν είναι όλες οι σεζόν ίδιες αλλά σίγουρα ο Αλεξ Σάντρο δεν έχει χάσει την ποιότητα του. Θα επανέλθει στο γνωστό του επίπεδο. Οσο για τον Ντάγκλας Κόστα, μου άρεσε πολύ στα πρώτα 20 λεπτά με την Μπαρτσελόνα και απλά πρέπει σταδιακά να αποκτήσει συνέχεια στην απόδοση του, σταθερότητα, γιατί είναι παίκτης που μπορεί να αλλάξει τον αγώνα ανά πάσα στιγμή».

Για την μάχη του τίτλου: «Κάθε χρόνο είναι και πιο δύσκολο να νικήσεις, όταν νικάς συνέχεια. Οι αντίπαλοι ενισχύονται και έχουν το μεγάλο κίνητρο να σταματήσουν τη Γιουβέντους. Αυτό το κίνητρο τους, βέβαια, θα πρέπει να είναι, από την άλλη, το δικό μας κίνητρο. Το σημαντικό είναι να είμαστε καλά τον Μάρτιο, όταν και θα αυξηθεί η πίεση προς όλους γιατί θα μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Εγώ, πάντως, δεν βλέπω καμία κρίση στη Γιουβέντους, όπως λένε ή γράφουν. Η Γιουβέντους, ας μην το ξεχνάμε αυτό, στα τελευταία 4 ματς με την Μπαρτσελόνα δεν έχει δεχθεί γκολ στα... 3,5. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει βάση στην ομάδα, υπάρχει ποιότητα και υπάρχει και χαρακτήρας. Και η Γιούβε σίγουρα θα δείξει σπουδαίο χαρακτήρα όσο θα προχωράει η σεζόν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου