8 Δεκ 2017

Ο Αλέγκρι σκέφτεται να «τιμωρήσει» τον Ντιμπάλα και να τον αφήσει πάγκο στο ματς με την Ιντερ

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ντέρμπι με την Ιντερ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ντιμπάλα να μην είναι στην 11άδα.

Τα κυριότερα από όσα είπε ο προπονητής της Γιουβέντους.

Για το αυριανό ματς: «Η νίκη στη Νάπολι ήταν ένα βήμα μπροστά αλλά αύριο είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Είναι Γιουβέντους-Ιντερ και θα αντιμετωπίσουμε τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, για δεύτερη σερί εβδομάδα αντιμετωπίζουμε πρωτοπόρο, δεν είναι κάτι σύνηθες αυτό. Κάναμε αυτό που έπρεπε στο Champions League εξασφαλίζοντας την πρόκριση και τώρα θα πρέπει να βελτιώσουμε την φυσική κατάσταση κάποιων παικτών μας, αφού έχουμε περισσότερο χρόνο για προπόνηση. Συνολικά έχω πίστη ότι όλα θα πάνε καλά, δεν μιλάω αποκλειστικά για το αυριανό ματς αλλά γενικά για τη σεζόν».

Για το αν είναι μία μάχη-scudetto αυτό το ντέρμπι: «Αν σκεφτούμε ότι θα κοντραριστούν δύο ομάδες που διεκδικούν και θα διεκδικήσουν τον τίτλο, ναι. Το αυριανό αποτέλεσμα όμως δεν θα κρίνει τίποτα. Το πρωτάθλημα θα είναι ανοιχτό μέχρι την τελευταία αγωνιστική, εκτός κι αν δούμε μια ομάδα να χάνει επτά συνεχόμενους αγώνες...».

Για το αν θα είναι ή όχι βασικός ο Ντιμπάλα: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη για την 11άδα, κάποιος μπορεί να έχει παίξει πολύ και να χρειάζεται λίγη ξεκούραση, αν και θα είναι κανονικά διαθέσιμος. Σίγουρα χρειάζεται λίγη φρεσκάδα. Ο μοναδικός αμφίβολος είναι ο Μπουφόν, ο οποίος δύσκολα θα προλάβει. Θα δούμε σήμερα, είναι δύσκολο όμως. Θα πρέπει να αποφασίσω αν θα παίξουμε με 2, 3 ή 4 μπροστά, είμαι λίγο μπερδεμένος τώρα, ίσως αυτός ο ήλιος που βγήκε σήμερα με βοηθήσει να καθαρίσω το μυαλό μου».

Για τους τραυματισμούς και γενικά την κατάσταση: «Οποιος έπαιξε στα μπαράζ για το Μουντιάλ έβγαλε προβλήματα. Ο Κιελίνι επιστρέφει, χάσαμε διαδοχικά Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μάντζουκιτς... Κάποιοι δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση επειδή απλά έχασαν προπονήσεις. Οπως ο Πιάνιτς, ο οποίος δεν είναι ο κανονικός Πιάνιτς αυτή την στιγμή και πρέπει να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση, όπως ο Ντιμπάλα επίσης. Την προσεχή εβδομάδα αλλά και την επόμενη θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε, όπως και την εβδομάδα 23-30 του μήνα. Τρεις εβδομάδες για να βελτιωθεί η γενικότερη κατάσταση της ομάδας».

Για το τι εννοούσε όταν είπε ότι η Γιουβέντους πήγαινε σαν πρόβατο σε σφαγή στο Σαν Πάολο: «Εννοώ ότι μια ήττα θα μας άφηνε στο -7 από τη Νάπολι και θα έκανε πιο δύσκολη την ανατροπή της κατάστασης γιατί βλέπουμε ότι οι ομάδες που είναι μπροστά δεν χάνουν βαθμούς κόντρα στους μικρούς. Αυτό σημαίνει ότι τα ντέρμπι φέτος θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Γι' αυτό τον λόγο το αυριανό ματς πρέπει να το δούμε ως ένα μεγάλο κίνητρο, παίζουμε με την ομάδα που είναι στην 1η θέση. Η Ιντερ έχει τρελούς αριθμούς, έχει την καλύτερη άμυνα και έχει και έναν προπονητή που κάνει πολύ καλή δουλειά. Και πέρα από όλα αυτά, είναι το derby d' Italia ούτως ή άλλως».

Για τον Ντιμπάλα: «Η σεζόν είναι φτιαγμένη από στιγμές για κάθε ποδοσφαιριστή. Ο Ντιμπάλα ήταν καθοριστικός στην αρχή της σεζόν, είναι τώρα, έχει εκπληκτική ποιότητα, είναι ένας από τους πιο τεχνίτες παίκτες μας. Δεν με ανησυχεί αυτή η λιγότερη καλή περίοδος του, σημασία έχει μόνο το να δουλέψει και να ξαναβρεί την φόρμα του».


Για τον Αλεξ Σάντρο: «Στην Αθήνα ήταν καθοριστικός στο 0-1 αλλά δεν είναι ακόμη ο πραγματικός Αλεξ Σάντρο. Πρέπει να λέμε την αλήθεια πάντα».

Για τον Ιγκουαΐν: «Ενας φορ πρέπει να βάζει γκολ και τα βάζει. Ο Γκονσάλο έχει βελτιωθεί πολύ στη φυσική κατάσταση και εδώ και 1-1,5 μήνα δείχνει την ποιότητα του, την οποία κάποιοι πίστευαν ότι είχε χάσει επειδή δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση. Πριν ένα μήνα είχε την μπάλα κολλημένη στο πόδι του, τώρα την χειρίζεται όπως πρέπει. Δείτε το γκολ με τη Νάπολι... Εκπληκτικό, όλο το γκολ είναι το κοντρόλ που κάνει στην πάσα του Ντιμπάλα. Οπως τα δύο γκολ στο Μιλάνο».

Για τον ενθουσιασμό της Ιντερ: «Τον ίδιο ενθουσιασμό πρέπει να έχουμε κι εμείς. Βασικά πρέπει να έχουμε ακόμη περισσότερο γιατί προερχόμαστε από έξι σερί πρωταθλήματα. Ξέρουμε ότι όλοι θέλουν πάρα πολύ να μας νικήσουν, άρα εμείς θα πρέπει να κάνουμε εκπληκτικά πράγματα για να νικήσουμε ξανά. Φέτος, όπως έχω ξαναπεί, δεν αρκεί να κάνουμε την φυσιολογική δουλειά για να τερματίσουμε στην 1η θέση. Φέτος θα πρέπει να κάνουμε ακόμη περισσότερα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου