26 Δεκ 2017

Ρεσιτάλ σοβαρότητας από τον -παγκίτη- Σέζνι

Ο Βόιτσεκ Σέζνι έχει γίνει βασικός τις τελευταίες εβδομάδες και μίλησε για την απόκρουση στο τετ α τετ με τον Σικ και για την εμπειρία ζωής του να συνυπάρχει με τον Τζίτζι Μπουφόν.

Ο τραυματισμός του αρχηγού της Γιουβέντους έχει κάνει βασικό τον Πολωνό τερματοφύλακα στις τελευταίες αγωνιστικές, με την Mediaset να παίρνει δηλώσεις του. Σε αυτές ο Σέζνι είπε τα εξής.

Για την απόκρουση του στο τετ α τετ με τον Σικ στην τελευταία φάση του ματς με τη Ρόμα: «Δεν πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη απόκρουση μου από όταν ήρθα στη Γιουβέντους. Ηταν σημαντική επειδή έγινε στο τελευταίο δευτερόλεπτο αλλά σε τεχνικό επίπεδο δεν ήταν πολύ δύσκολη. Πλάσαρε πάνω μου και απέκρουσα με το αριστερό πόδι».

Για το αν είναι δύσκολο να είναι βασικός στη Γιουβέντους: «Με τους αμυντικούς που έχω μπροστά μου όλα γίνονται πιο εύκολα. Δέχομαι μόνο 2-3 σουτ σε κάθε ματς, δεν είναι και τόσο δύσκολο επομένως».

Για το πότε άλλαξε η Γιουβέντους: «Μετά την ήττα από την Σαμπντόρια. Από τότε υπάρχει ένα διαφορετικό πνεύμα, δεν αλλάξαμε μόνο σε τακτικό επίπεδο αλλά και στη νοοτροπία. Στην αρχή νικούσαμε με 6-2, όπως για παράδειγμα στο Ούντινε, αλλά δεν κατακτάς έτσι τα πρωταθλήματα. Οι τίτλοι έρχονται με τα 1-0 και τα 2-0, όπως τώρα».


Για το πώς είναι η συνύπαρξη με τον Μπουφόν: «Είναι μια εμπειρία ζωής, προπονούμαι καθημερινά με τον πιο δυνατό τερματοφύλακα του κόσμου και προσπαθώ να βελτιώνομαι. Δέχθηκα να έρθω στη Γιουβέντους και να κάνω τον αναπληρωματικό, έχω άριστη σχέση τόσο με τον Τζίτζι όσο και με τον Αλέγκρι. Και τώρα παίζω και περισσότερο από ό,τι αναμενόταν στην αρχή της σεζόν».

Για τους Μπενάτια και Ντιμπάλα, με τον πρώτο να είναι πολύ ανεβασμένος ενώ ο δεύτερος πεσμένος: «Ο Μεχντί ουσιαστικά δεν κάνει ποτέ λάθος, έκανε μόνο αυτό στο τέλος του ματς με την Ρόμα αλλά όλα πήγαν καλά. Οσο για τον Πάουλο, είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Serie A και σύντομα θα επιστρέψει στο γνωστό επίπεδο του».


2 σχόλια:

  1. Έχει, σχεδόν όλα, τα προσόντα να είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Γιούβε για 7-8 χρόνια: Ικανότητηες, εμπειρία, στυλ, λουκ... Είναι πιο ψηλός από τον Μπουφόν και σχεδόν στο ίδιο ύψος με τον Ντοναρούμα.Και λέω σχεδόν όλα τα προσόντα, γιατί το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι ιταλός. Πρέπει όμως να ξεφύγουμε από αυτές τις νοοτροπίες και να κάνουμε αυτόν τον τερματοφύλακα της Γιούβε. Μην την πατήσουμε με το.., τον είχαμε και τον χάσαμε..και τον ξαναψάχνουμε μετά. Εξάλλου, η άμυνά μας του χρόνου μπορεί να είναι καθαρά ιταλική ή έστω τα 3/4. Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε συμφωνώ, βέβαια, σ` αυτό που λέει για τα σκορ στα ματς.. Προσωπικά προτιμώ χωρίς συζήτηση το 6-2 παρά το 1-0 και το 2-0 . Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή