15 Απρ 2018

Ο Μπουφόν πήρε φόρα και έδωσε ρεσιτάλ με όσα είπε…

Ο Τζίτζι Μπουφόν πήρε θέση για όσα είπε μετά το ματς στη Μαδρίτη, λέγοντας ότι θα τα επαναλάμβανε, έστω με καλύτερες λέξεις.

Ο αρχηγός της Γιουβέντους μίλησε σε εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης και στην ερώτηση αν μετανιώνει για όσα είπε μετά τη λήξη στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, πήρε φόρα και εξήγησε...

«Δεν χρειάζεται να επανορθώσω γιατί είμαι άνθρωπος και έχω πάθος, αισθήματα, εκνευρισμούς. Βρίσκω τρόπο για να μιλάω, καλό ή κακό τρόπο, μερικές φορές υπερβολικό... Αλλά αυτός είμαι, είμαι ο Τζίτζι Μπουφόν. Μιάμιση ώρα μετά το ματς, αυτός που μιλάει εκφράζει συναισθήματα, δυνατές σκέψεις, ίσως με άσχημο τρόπο, αλλά είναι τα συναισθήματα ενός ανθρώπου που δεν κρύβεται πίσω από την υποκρισία και λέει αυτά που αισθάνεται. Τέλος», είπε αρχικά ο Τζίτζι και πρόσθεσε.

«Δεν μπορείς να ζητάς εκείνη τη στιγμή από έναν άνθρωπο που ζει το σπορ όπως το ζω εγώ, να αποδέχεται, να είναι ισορροπημένος, γιατί στο τέλος, ακόμη κι αν εξέφρασα με τέτοιο τρόπο κάποιες σκέψεις μου, ήταν σκέψεις με λογική, σκέψεις που θα έλεγα ξανά, ίσως με πιο πολιτισμένο τρόπο. Το περιεχόμενο όμως, η ουσία αυτών που είπα, δεν αλλάζει και τα επιβεβαιώνω στο 100%».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Τζίτζι, τόνισε τα εξής.

«Είπα αυτό που πίστευα. Δεν έπρεπε να σφυρίξει. Ενας διαιτητής με περισσότερη εμπειρία, ένας διαιτητής έξυπνος, εκεί δεν σφυρίζει. Στα 20 δευτερόλεπτα από το τέλος αφήνεις τη φάση και ας αποφασιστούν όλα στην παράταση. Αυτό ήταν ένα ματς ανεπανάληπτο, για το πώς άρχισε και πως εξελισσόταν, ίσως να είναι και το πιο έντονο παιχνίδι μου με τη Γιουβέντους. Και το ίδιο πιστεύω για τους συμπαίκτες μου, για τους οπαδούς μας. Πήγαινε να γίνει κάτι που πραγματικά δεν μπορείς να επαναλάβεις. Θα γράφαμε μια ξεχωριστή σελίδα για τη Γιουβέντους, για την Ιταλία. Θα το προσθέταμε σε αυτό που είχε κάνει την προηγούμενη μέρα η Ρόμα, θα ήταν τρελό, απίστευτο».


Και ολοκλήρωσε, με τα εξής: «Δεν είναι μια φάση στην οποία λες ότι αυτό είναι σίγουρα πέναλτι. Δεν λέω ότι δεν ήταν, λέω ότι ήταν αμφισβητούμενο. Και στα 20 δευτερόλεπτα από το τέλος, μια αμφισβητούμενη φάση, σε αυτόν τον αγώνα δεν την σφυρίζεις. Επιτρέψτε μου, τουλάχιστον, να υπερασπιστώ, έστω με αυτό τον υπερβολικό τρόπο, τους συμπαίκτες μου, αυτούς τους 5.000 που ήρθαν στη Μαδρίτη να μας υποστηρίξουν. Πρέπει να υπερασπιστώ τους συμπαίκτες μου και αυτούς, έστω λέγοντας αυτά τα πράγματα, γιατί το αισθάνομαι. Ηταν υποχρέωση μου να το κάνω, ακόμη κι αν χαλάσω την εικόνα μου».


1 σχόλιο:

  1. Μόνο σεβασμός και υπερηφάνεια...ισω ί ο τελευταίος ποδοσφαιριστής με αξίες.. ελπίζω όπως δήλωσε και ο ίδιος να έχει μεταδώσει έστω και λίγο από την φιλοσοφία του στους νεώτερους τις ομάδας μας!onore gigi...uno di noi

    ΑπάντησηΔιαγραφή