20 Μαΐ 2018

Το διαχρονικό μήνυμα που στέλνει η Γιουβέντους που δεν έκανε «γιορτή» σε Πλατινί, Πάβελ, Αλεξ και Τζίτζι

Ο τρόπος με τον οποίο είπε «αντίο» ο Μπουφόν, μοιάζει με αυτόν του Ντελ Πιέρο, ο οποίος έμοιαζε με του Πλατινί. Και αυτό είναι ακόμη ένα μάθημα της Γιουβέντους.

Αξιζε ο Τζίτζι μια τεράστια γιορτή, όπου θα είναι το κεντρικό πρόσωπο με δόξα και τιμή; Φυσικά. Οχι μία, όλες τις γιορτές του κόσμου! Το ίδιο ασφαλώς και ο Αλεσάντρο. Ή και ο Μισέλ, ο οποίος στα πέντε του χρόνια στους μπιανκονέρι κατέκτησε κάμποσους τίτλους και έγραψε ιστορία. Κανείς τους, όμως, δεν πήρε αυτή τη γιορτή. Και κανείς τους δεν τη ζήτησε κιόλας.

Δε χρειαζόταν να τη ζητήσουν, θα πει κάποιος, γιατί θα έπρεπε να το κάνει το κλαμπ. Οχι, είναι η απάντηση. Και είναι μια απάντηση που δεν τη δίνουμε εμείς αλλά οι άνθρωποι της ομάδας, αυτοί που διοικούσαν ή διοικούν τη Γιούβε το 1986, το 2012 και το 2018. Γιατί μέσω αυτής της απάντησης, η Γιουβέντους στέλνει ακόμη ένα μήνυμα, πολύ σημαντικό, σε όλους τους παίκτες της. Σε αυτούς που είναι τώρα στο ρόστερ, σε αυτούς που θα έρθουν αυτό το καλοκαίρι ή τα επόμενα.


Και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Σας αγαπάμε αλλά είστε όλοι κάτω από την ομάδα, κάτω από το κλαμπ, κάτω από τη Γιουβέντους. Και αυτό είναι κάτι που το ήξεραν και το ξέρουν καλά ο Αλεσάντρο, ο Τζίτζι ή ο Μισέλ τότε. Και θα πρέπει να το ξέρουν και οι επόμενοι. Γιατί αφού δεν έγινε μια μεγάλη, ξεχωριστή γιορτή για τον Ντελ Πιέρο, τον Μπουφόν ή τον Νέντβεντ, ο οποίος επίσης με τον ίδιο τρόπο είχε πει «αντίο» το 2009, το θεωρούμε μάλλον απίθανο να γίνει για κάποιον άλλο κάποτε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου