26 Αυγ 2018

Ιταλικό σάιτ αναλύει τους λόγους που δεν σκοράρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο

Το γεγονός ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει σκοράρει στις πρώτες δύο αγωνιστικές έχει ήδη προκαλέσει διάφορες αναλύσεις, οι οποίες θα... καούν αμέσως μόλις έρθει το πρώτο γκολ.

Θυμάστε τι έλεγε επί δύο χρόνια ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν; «Αν περάσουν 4-5 ματς χωρίς να σκοράρω αμέσως φέρνουν την καταστροφή κάποιοι, για μένα, για την ομάδα, για όλους μας», έλεγε και ξανάλεγε ο Αργεντίνος φορ. Κι αν αυτό γινόταν για τον Γκονσάλο, μπορεί να καταλάβει ο καθένας τι θα γίνεται με τον Πορτογάλο όταν δεν βρίσκει δίχτυα.

Ο CR7 θα μπορούσε να σκοράρει χθες, είτε με το πολύ ωραίο σουτ που απέκρουσε ο Στρακόσια, είτε στη φάση του 2-0 που ο τερματοφύλακας της Λάτσιο βρήκε την μπάλα λίγο για να γίνει αυτή η... καραμπόλα στα πόδια του Κριστιάνο και να σκοράρει τελικά ο Μάντζουκιτς. Κι αφού δεν έβαλε γκολ ο Κριστιάνο, άρχισαν και οι αναλύσεις.

Μία από αυτές τη διαβάσαμε σε ιστοσελίδα που ασχολείται με τη Γιουβέντους, η οποία δίνει μια άλλη οπτική στο θέμα. Σύμφωνα με όσα γράφουν, οι δυσκολίες του Ρονάλντο σε αυτά τα 180 λεπτά μπορεί να οφείλονται στο γεγονός ότι είναι ο... Ρονάλντο. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, το spazioj.it γράφει ότι όπως η παρουσία του Πορτογάλου σημαίνει αυτομάτως ότι θα δουλεύουν για να βελτιώνονται συνεχώς οι συμπαίκτες του, έτσι θα δουλεύουν περισσότερο και θα είναι πιο συγκεντρωμένοι οι αντίπαλοι του για να τον σταματήσουν και να μην εκτεθούν.

Η ιστοσελίδα φέρνει το παράδειγμα του Γουάλας της Λάτσιο, ο οποίος έκανε χθες το καλύτερο του παιχνίδι από όταν πήγε στην Ιταλία, τονίζοντας ότι το γεγονός πως έπρεπε να μαρκάρει τον Πορτογάλο τον έκανε πιο συγκεντρωμένο από ποτέ. Συνεχίζοντας τη μίνι ανάλυση του, το spazioj στέκεται στις αντιδράσεις του Κριστιάνο την ώρα του αγώνα, οι οποίες δείχνουν το πόσο πολύ θέλει να ανοίξει λογαριασμό στους μπιανκονέρι, προσθέτοντας έτσι πίεση στον εαυτό του.


Χαρακτηριστική είναι η εικόνα, σημειώνει η ιστοσελίδα, του 90ου λεπτού, όταν οι παίκτες της Γιουβέντους με το σκορ στο 2-0 άλλαζαν πασούλες περιμένοντας τη λήξη ενώ ο Ρονάλντο έκανε συνεχώς κινήσεις και ζητούσε την μπάλα για να σκοράρει. Ενα γκολ που δε θα έκανε κάποια διαφορά για τους μπιανκονέρι αλλά θα έκανε για τον ίδιο.

Αυτή η νοοτροπία βέβαια, συμπληρώνει η ιστοσελίδα, δείχνει και το γιατί θα είναι λάθος το να κριτικάρει κάποιος τον Πορτογάλο ή να προδικάσει, πριν καν βγει ο Αύγουστος και ενώ δεν έχει συμπληρώσει ακόμη ούτε μήνα προπονήσεων με όλους τους συμπαίκτες του, κάτι αρνητικό. Γιατί από τη στιγμή που θα έρθει το πρώτο γκολ, ολοκληρώνει το κείμενο του ο συντάκτης, δε θα σταματήσει να έρχεται το ένα μετά το άλλο.

Και τότε, όσοι αρέσκονται στο να κάνουν αναλύσεις από τα πρώτα δύο παιχνίδια, θα πάνε στο άλλο άκρο και θα υπερθεματίζουν για το πώς έλεγαν πάντα ότι δεν μπορείς να κρίνεις από δύο παιχνίδια ή από 4-5, όπως (θα) έλεγε και ο Ιγκουαΐν...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου