22 Δεκ 2018

Η Γιουβέντους της Ιταλίας δεν έχει αντίπαλο, η Γιουβέντους της Ευρώπης είναι πίσω και κυνηγάει

Η νέα συμφωνία της Γιουβέντους με την Adidas είναι το πρώτο μήνυμα για το πώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανεβάζει τους αριθμούς του κλαμπ.

Οι μπιανκονέρι υπέγραψαν το πρώτο συμβόλαιο με την Adidas το 2015, έχοντας ισχύ ως το 2021. Ηταν μια συμφωνία, η οποία προέβλεπε ότι στο ταμείο του κλαμπ θα έμπαιναν 139,5 εκατ. ευρώ σε αυτά τα έξι χρόνια.

Η νέα συμφωνία, η οποία έχει διάρκεια ως το 2027, θα αποφέρει στο ταμείο των ποσό των 408 εκατ. ευρώ, το οποίο μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις επιτυχίες και τα μπόνους που προβλέπονται.

Μιλάμε, δηλαδή, για πολύ μεγάλη αύξηση, με το ποσό που θα μπαίνει ετησίως στο ταμείο να εκτοξεύεται στα 51 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα deal που ξεφεύγει από τα ιταλικά δεδομένα, αποδεικνύει τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στη Γιουβέντους και στις άλλες ομάδες της Serie A και παράλληλα επιβεβαιώνει τα οφέλη που έχουν οι μπιανκονέρι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αυτή η νέα συμφωνία με την τόσο μεγάλη αύξηση έρχεται επειδή όλοι οι αριθμοί των μπιανκονέρι, σε social media και χρηματιστήριο, μεγαλώνουν μετά την απόκτηση του CR7, όπως μεγαλώνει και το κοινό στο οποίο απευθύνεται πλέον η Γιούβε. Και αυτό είναι κάτι που εταιρείες όπως η Adidas το καταλαβαίνουν πολύ καλά.


Ολα αυτά, βέβαια, δεν σημαίνει πως είναι όλα τέλεια. Η συμφωνία της Adidas με την Ρεάλ Μαδρίτης, για παράδειγμα, φτάνει στο δισ. ευρώ αλλά μιλάμε για ένα deal με την ομάδα που έχει κατακτήσει τρία σερί Champions League, ενώ και σε σχέση με τις μεγάλες αγγλικές ομάδες η Γιούβε υπολείπεται.

Αυτό, όμως, οφείλεται στο γεγονός ότι η Serie A, γενικά, υπολείπεται της Premier League σε αριθμούς, marketing και appeal. Η Γιουβέντους, δυστυχώς, είναι σε ένα πρωτάθλημα που δεν τη βοηθάει όσο θα έπρεπε σε ό,τι αφορά το εμπορικό κομμάτι, αλλά τουλάχιστον το κλαμπ φαίνεται ότι δουλεύει σωστά για να καλύψει αυτό το χάντικαπ.

Είναι αυτονόητο ότι αυξήσεις θα (πρέπει να) υπάρξουν και με τους άλλους χορηγούς και ειδικά τους δυνατούς. Και ακόμη πιο ειδικά με την Jeep...


1 σχόλιο:

  1. Για να πάει μπροστά το ιταλικό πρωτάθλημα πρέπει να φτιαχτούν τα γήπεδα και ωsπου να φτιαχτούν, να φυγουν τουλαχιστον αρχικα τα κάγκελα. Και το δικο μας, αφου φτιαχτηκε τετοιες χωρητικοτητας, ας μεγαλωσει εστω κατα αυτες τις 2000 που λενε οτι ειναι εφικτο.
    Αα, κάτι άσχετο ή πουμπορει να ειναι και παρα πολύ σχετκο καλυτερα. Οι ιταλοί στις εκπομπές τους μιλανε για μεταγγραφή και του Μεσι το καλοκαιρι, στηριζόμενοι καισε κατι που ``πέταξε`` ο Ροναλντο.. Chris il Capo

    ΑπάντησηΔιαγραφή