26 Ιαν 2019

Αλέγκρι για Μπενάτια: Δεν μπορώ να μπω στο κεφάλι του

Στη νέα επιστροφή του Μάρτιν Κάσερες και την αποχώρηση του Μεχντί Μπενάτια αναφέρθηκε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Λάτσιο.

Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει αύριο τους λατσιάλι στο Ολίμπικο και στην καθιερωμένη συνάντηση του με τους δημοσιογράφους, ο Αλέγκρι δέχθηκε κυρίως ερωτήσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην άμυνα.

Παραθέτουμε τα σχετικά αποσπάσματα...

Για το αν η νέα επιστροφή του Κάσερες σημαίνει ότι η Γιούβε τον ήθελε όντως ή ήταν απλά μια λύση: «Τον θέλαμε. Ο Μπενάτια ζήτησε να φύγει, έκανε μια επιλογή διαφορετική από αυτή που θέλαμε και η διοίκηση τον ικανοποίησε. Μαζί με τη διοίκηση εξετάσαμε τις επιλογές που είχαμε και είδαμε ότι είχαμε την τύχη να είναι και ο Κάσερες μία από αυτές. Επομένως είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ο Μάρτιν ξέρει το περιβάλλον, προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και θα συμπληρώσει μια ήδη δυνατή αμυντική γραμμή. Από εκεί και πέρα, σε 3-4 εβδομάδες θα επιστρέψει και ο Μπαρτσάλι και θα είμαστε πλήρεις στην άμυνα».

Για το αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Κάσερες μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις: «Επαιξε ρόλο το γεγονός ότι τον ξέρω ως παίκτη και μπορεί να δώσει πολλά στη Γιουβέντους. Σε ό,τι αφορά τους άλλους υποψήφιους, εντάξει, θα φέρναμε έναν για τέσσερις μήνες και μέχρι να μάθει τη γλώσσα, να μάθει το παιχνίδι της ομάδας, θα περνούσε πολύς χρόνος... Ο Μάρτιν είναι ήδη έτοιμος, τα ξέρει όλα αυτά».


Για το αν θα βλέπουμε πιο συχνά 3άδα στην άμυνα λόγω του Κάσερες: «Ο Κάσερες είναι ένας παίκτης για τον οποίο είχα πει, όταν έφευγε από τη Γιούβε, ότι είναι στο επίπεδο των Μπαρτσάλι, Κιελίνι και Μπονούτσι. Μπορεί να παίξει σε άμυνα τεσσάρων, νομίζω πως πλέον πιο εύκολα παίζει ως στόπερ παρά ως δεξί μπακ. Επίσης, είναι θετικός ως τύπος και είναι πάντα σημαντικό να έχεις τέτοιους τύπους στην ομάδα».

Για το αν θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τον Μπενάτια, ο οποίος είχε εκφράσει παράπονα, για να μη φτάσουν εδώ τα πράγματα: «Εγώ κάνω επιλογές όταν βγάζω την 11άδα. Μέχρι τον Δεκέμβριο είχε παίξει έξι παιχνίδια, μετά έκανε αυτή την επιλογή, η οποία δεν πιστεύω ότι βασίζεται στο αν παίζει ή όχι. Πάει στο Κατάρ. Ζήτησε να φύγει και η διοίκηση έκανε δεκτό το αίτημα του γιατί το να κρατάς έναν ποδοσφαιριστή κόντρα στη θέληση του δεν έχει νόημα. Και όπως και να έχει, ο Μπενάτια στη Γιουβέντους έκανε καλές χρονιές και λυπάμαι που φεύγει, αλλά δεν μπορώ να μπω στο κεφάλι του και να του αλλάξω άποψη. Πήρε την απόφαση του, τέλος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου