3 Σεπ 2019

Τώρα που τελείωσαν οι μεταγραφές, ας μιλήσουμε για ένα πρόβλημα που έχει η Γιουβέντους

Ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές και η Γιουβέντους έχει φτιάξει το ρόστερ της για να κατακτήσει το 9ο σερί πρωτάθλημα, το κύπελλο ξανά και να χτυπήσει το Champions League.

Δε θα μιλήσουμε για την ενίσχυση των μπιανκονέρι αλλά για ένα -σημαντικό- πρόβλημα το οποίο φαίνεται πως προέκυψε και δε βρέθηκε λύση: στις αποχωρήσεις.

Από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν έφυγε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και ήρθε ο Μαουρίτσιο Σάρι, ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενο πως θα ακολουθήσαν κάποιες αλλαγές στο ρόστερ. Ποδοσφαιριστές που έκαναν τον κύκλο τους και απολάμβαναν την εμπιστοσύνη του Μαξ, ίσως να μην ήταν στα πλάνα του νέου προπονητής της Γιουβέντους. Λογικό.

Είχαμε διαβάσει για κάποιες περιπτώσεις. Ο Μάριο Μάντζουκιτς για παράδειγμα ήταν ένα τέτοιο παράδειγμα. Ο Κροάτης φερόταν να ήταν στις ψηλότερες θέσεις στη λίστα των παικτών που ήταν προς παραχώρηση. Ο Σάρι δε φαίνεται να στηρίζεται στον Σούπερ Μάριο και από το γεγονός πως έχει… 0 λεπτά συμμετοχής στα δύο πρώτα ματς, ενώ ακούγεται πως θα είναι εκτός Champions League.

Δύο ακόμη ονόματα που έπαιξαν αρκετά για να πουληθούν, ήταν αυτά των Σάμι Κεντίρα και Μπλες Ματουιντί. Αμφότεροι ήταν στις επιλογές του Σάρι στα πρώτα ματς αν και στην καρδιά του καλοκαιριού έδειχναν να μαζεύουν τα πράγματά τους. Κάπως πιο προχωρημένη κατάσταση ήταν αυτή με τον Ρουγκάνι. Επικοινωνία με αγγλικές ομάδες, απόρριψη προτάσεων, διαπραγματεύσεις με τη Ρόμα. Για να μην ξεχάσουμε το καυτό δεκαήμερο του Πάουλο Ντιμπάλα και τα όσα έγιναν μεταξύ της Γιούβε, του ποδοσφαιριστή, της Μάντσεστερ και της Τότεναμ.


Οι πρωταθλητές Ιταλίας έπρεπε να πουλήσουν παίκτες. Για δύο λόγους. Για να καλύψουν τη διαφορά που είχε δημιουργηθεί στο Financial Fair Play και να για «καθαρίσουν» το ρόστερ τους. Και τα δύο εξίσου σημαντικά.

Τελικά, μετά από δύο μήνες, η Γιούβε πούλησε τον Ζοάο Κανσέλο και τον Μόιζες Κιν. Ο πρώτος συγκαταλέγεται μέσα στα καλύτερα δεξιά μπακ που παίζει ολόκληρη την πλευρά και ο δεύτερος ένα ταλέντο που αποθεωνόταν σε κάθε του κίνηση εδώ και δύο σεζόν. Μπορούμε να πούμε, δηλαδή, πως έγιναν δύο «εύκολες» πωλήσεις. Τι εννοούμε «εύκολες»; Πως παραχωρήθηκαν ποδοσφαιριστές που ενδιέφεραν κάποιες ομάδες και διαπραγματεύτηκαν μόνο το ποσό.

«Δύσκολες» μπορούν να χαρακτηριστούν οι υποθέσεις των Μάντζουκτς, Κεντίρα και Μαουιντί που έχουν κάνει έναν μεγάλο κύκλο και πιθανόν πάνε για το τελευταίο τους μεγάλο συμβόλαιο. Το θέμα είναι πως η Γιουβέντους δεν κατάφερε να διώξει κανέναν από τους παίκτες που δεν καιγόταν να κρατήσει στην ομάδα της ή έχουν κάνει τον κύκλο τους. Ούτε παίκτες που δεν την ενδιέφεραν να παραμείνουν (ο Ρουγκάνι, για παράδειγμα, με τον Κιελίνι υγιή, ήταν η… πέμπτη επιλογή).

Αυτή η δυσλειτουργία της ομάδας, δεν μπορεί μόνο εμείς να βλέπουμε πως η Γιουβέντους δεν μπορεί να πουλήσει παίκτες, χρεώνεται στον Φάμπιο Παράτιτσι. Ο τεχνικός διευθυντής της Γιουβέντους, έκανε αρκετά ταξίδια και ακόμη περισσότερες επαφές. Δεν κατάφερε να διώξει όμως παίκτες που δύσκολα θα αγόραζαν οι άλλοι. Δεν τους έπεισε και πούλησε μόνο τις εύκολες περιπτώσεις. Αυτό είναι πρόβλημα… 


3 σχόλια:

  1. Παιδιά για να λέμε και του στραβού το δίκιο, γενικά στην Ευρώπη όλα ήταν υποτονικα φέτος. Ακόμα κι οι Άγγλοι έκαναν κινήσεις κυρίως μεταξύ τους, ίσως λόγω brexit και τι γίνεται μετά από αυτό. Η ρεαλ ξόδεψε γιατί δεν είχε κινηθεί πέρσι. Δεν πειράζει όπως λέει κι ο Βιαλλι θα έχουμε βάθος φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οσο ενθαρρυντικα ξεκινησε η μεταγραφικη σεζον,τοσο φιασκο εξελιχθηκε...
    το να μην μπορεις να να ξεφορτωθεις συμβολαια-παιχτες τυπου Ματουιντι,Μαριο,Κεντιρα ειναι ντροπη...το να αφηνεις τον Εμρε Τσαν εκτοε λιστας ΤΛιγκ ακομα περισσοτερο..
    δυστυχως αποδεικνυεται οτι η οργανωση ειδικα στο θεμα των αποχωρησεων ηταν τρομακτικα ελλιπης να μην πω ανυπαρκτη..
    Μεγαλο ρολο επαιξε προφανως κ η ανανεωση κ των τριων μεσα στο 2019 των συμβολαιων τους...
    για να μην αναφερω το καινουργιο"κουσουρι" που μας κατατρεχει απο περσι,αγοραζω παιχτη κ αμεσως τον πουλαω(Καλνταρα,Πελεγκρινι) δειχνει απολυτως ανοργανωσια κ θεωρω αυτο θα το βρουμε μπροστα μας σε μελλοντικες μεταγραφες με παιχτες που θα δισταζουν να ερθουν,γνωριζοντας οτι αντι να "τρελαινβονυται που κανουν το μεγαλο βημα στη καριερα τους,αντιθετα χρησιμοποιουνται ως ανταλλαγματα..
    υγ-να μην αναφερω τη προατση ανταλλαγης τελευταια στιγμη Ρακιτιτς-Μπερνα...
    Κριμα ..απογοητευση,μονο οι προσθηκες ηταν σοβαρες(Ντελιχτ κυριως,Ραμπιο,Ραμσει,Ντεμιραλ) αλλα η μετεπειτα διαχειριση του ροστερ ηταν το λιγοτερο ερασιτεχνικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΓ- Θεωρω αδιανοητο για το μεγεθος της ομαδας,να κλεινεις στην ουσια πολυ νωρις το ροστερ,που σημαινει υπηρξε σχεδιασμος κ προεργασια
    κ ενα ολοκληρο καλοκαιρι να μην εχεις πει πχ.σε Ματουιντι,Κεντιρα,Μαριο,ΝτεΣιλιο,Ρουγκανι..τοσο κοστολογηστε,φερτε αυτα τα λεφτα κ φευγετε γιατι δεν σας υπολογιζει ο νεος κοουτς..
    κριμα κ παλι κριμα που θα χασουμε αλλη μια χρονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή