1 Σεπ 2023

Από βασικός, παγκίτης - Να γιατί δεν παίζει ο Φίλιπ Κόστιτς


Ο Φίλιπ Κόστιτς από βασικός και αναντικατάστατος έγινε αναπληρωματικός φέτος και τα ιταλικά ΜΜΕ εξηγούν το γιατί.

Ο Σέρβος εξτρέμ ήταν πέρυσι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς παίκτες των μπιανκονέρι αφού από τα δικά του πόδια είχαν ξεκινήσει πολλά γκολ. Δεν προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση το γεγονός ότι περίμενε πως θα ήταν βασικός και φέτος, προκαλεί όμως η απόφαση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να τον αφήσει εκτός 11αδας, με τον ιταλικό Τύπο να εξηγεί το γιατί.

Όπως, λοιπόν, διαβάζουμε σε ιταλικές ιστοσελίδες, ο Κόστιτς έχασε τη θέση του βασικού στη Γιούβε επειδή ο Αλέγκρι άλλαξε θέση στον Φεντερίκο Κιέζα, καθιερώνοντας τον σαν δεύτερο επιθετικό. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ότι είναι καλύτερα να είναι βασικός ένας εκ των Καμπιάζο ή Ιλινγκ-Τζούνιορ επειδή δεν είναι παίκτες που παίζουν πάντα στη γραμμή αλλά και πιο μέσα, άρα ο Κιέζα έχει περισσότερο χώρο στη διάθεσή του, μπορεί να βγαίνει και αριστερά για να πάρει μπάλα και να συγκλίνει.

Με τον Κόστιτς στην 11άδα, αντιθέτως, αυτό δεν θα ήταν εφικτό αφού ο Σέρβος παίζει στη γραμμή πάντα και έτσι θα... κουτουλούσε με τον Κιέζα. Από εκεί και πέρα, όπως πάντα, τα αποτελέσματα θα είναι αυτά που θα δικαιώσουν ή θα φέρουν σε δύσκολη θέση, ξανά, τον προπονητή της Γιουβέντους.

Πηγή φωτογραφίας: juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου