8 Δεκ 2014

Πώς ο Αλέγκρι μπορεί να βγει κερδισμένος από ένα ματς που είναι πολύ συγκεκριμένο

Ο αγώνας με την Ατλέτικο Μαδρίτης είναι αυτός που δίνει την ευκαιρία στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να μπει δυνατά στη γιουβεντίνικη πραγματικότητα.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Οταν ήρθε το καλοκαίρι στην ομάδα, ο Αλέγκρι παρουσιάστηκε ως ο προπονητής που θα καταφέρει να ξεμπλοκάρει την Γιουβέντους στην Ευρώπη. Τέσσερις φορές είχε πάει με την Μίλαν στο Champions League, τέσσερις προκρίσεις στα νοκ άουτ ματς μετρούσε. Το να περάσει τον όμιλο με τη Μίλαν ή τη Γιουβέντους, βέβαια, είναι το μίνιμουμ ζητούμενο αλλά δυστυχώς στο Τορίνο το ξέχασαν αυτό...

Ο περσινός αποκλεισμός από την Γαλατασαράι, το ξέρουμε όλοι, προκάλεσε ένα κλίμα εσωστρέφειας. Ηταν η κομβική στιγμή, κατά την οποία άρχισε να... ραγίζει το γυαλί ανάμεσα στη διοίκηση και τον Αντόνιο Κόντε, ή ακόμη και ανάμεσα στους τιφόζι και τον Κόντε. Οχι την πλειοψηφία αλλά σίγουρα ένα σημαντικό ποσοστό, εντός και εκτός Ιταλίας. Ο Αλέγκρι, λοιπόν, έχει τώρα την ευκαιρία να... επιβάλει την παρουσία του στον πάγκο της ομάδας με ιδανικό τρόπο.

Μετά από 14 αγωνιστικές, ο Αλέγκρι έχει τη Γιουβέντους στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος και σε 90 λεπτά θα παίξει για την πρόκριση, ενδεχομένως και ως πρώτη, στους «16» του Champions League.

Η σεζόν, βέβαια, έχει ακόμη δρόμο αλλά αν το βράδυ της Τρίτης έχει έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο προπονητής θα έχει κάθε δικαίωμα να πει ότι «κύριοι, σε αυτό το πρώτο τρίμηνο τα έχω πάει άριστα άρα, από εδώ και πέρα, δικαιούμαι να έχω την στήριξη όλων για τη συνέχεια».

Για έναν προπονητή που άκουγε αποδοκιμασίες στην πρώτη του μέρα στο Τορίνο, η ευκαιρία είναι πολύ μεγάλη. Οπως είναι μεγάλη η ευκαιρία για τη Γιουβέντους ώστε να ξεμπλοκάρει επιτέλους με τον όμιλο, πηγαίνοντας στα νοκ άουτ πιο πεινασμένη από ποτέ. Ειδικά αν το κάνει ως πρώτη, η κλήρωση στους «16» αναμένεται να ανοίξει τον δρόμο για τους «8». Αρκεί, φυσικά, το βράδυ της Τρίτης η Γιούβε να παρουσιαστεί ως Κυρία και να υπενθυμίσει σε όλους ότι είναι ξανά εδώ. Οτι είναι έτοιμη να ζήσει την Αλεγκρι-α...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου