6 Δεκ 2014

Όλοι περιμένουν την γκέλα της Γιούβε

Η 14η αγωνιστική μπορεί να αποδειχθεί κομβικής σημασίας τελικά στη μάχη του τίτλου αφού έγινε αντιληπτό σε όλους ότι η Γιουβέντους είναι καθαρό φαβορί.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Αν δει κάποιος τις δηλώσεις των Μαξ Αλέγκρι και Ρούντι Γκαρσία μετά τα Φιορεντίνα-Γιουβέντους και Ρόμα-Σασουόλο, θα δει ότι ουσιαστικά έχουν πει τα ίδια πράγματα. Μετά από δύο ίδια αποτελέσματα. Τα οποία, όμως, είναι και πολύ... διαφορετικά. Για την Γιούβε ο αγώνας της Φλωρεντίας είναι θεωρητικά ένας από τους πιο δύσκολους της σεζόν.

Ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι σημαίνει για την ομάδα του Αντρέα Ντέλα Βάλε αυτό το ματς και πώς το προετοιμάζουν. Για τους Ρωμαίους, από την άλλη, ο αγώνας με την Σασουόλο στο Ολίμπικο πρέπει, όταν πας για πρωτάθλημα, να είναι εύκολος. Ειδικά όταν ξέρεις ότι με νίκη πλησιάζεις στο -1.

Η Ρόμα τελικά δεν πλησίασε και το μήνυμα που πρέπει να έλαβε ο Γκαρσία, μόνο καλό δεν ήταν. Μπορεί να αγχώθηκαν υπερβολικά επειδή είχαν την δυνατότητα να πλησιάσουν. Μπορεί να πίστεψαν ότι θα νικήσουν για πλάκα. Ο,τι από τα δύο κι αν ισχύει, για τη Γιουβέντους είναι καλό. Και είναι καλό γιατί συνειδητοποίησε ακόμη μία φορά ότι όλα εξαρτώνται από την ίδια. Αν οι μπιανκονέρι είναι σοβαροί και καλοί, θα πάρουν το τέταρτο σερί σκουντέτο.

Από τον αγώνα του Αρτέμιο Φράνκι σαφώς και υπάρχουν κομμάτια για τα οποία θα πρέπει να προβληματιστεί η Γιούβε. Ο 14ος γύρος αυτής της μάχης, όμως, πήγε στους «μπιανκονέρι» και όχι στην Ρόμα. Και το γεγονός ότι ο Γκασία δεν είχε μεγάλη διάθεση να μιλήσει για διαιτησία, βλέποντας τις φάσεις των δύο γκολ της ομάδας του, δείχνει ότι το κατάλαβαν και στην πρωτεύουσα ότι παραμένουν πιο κάτω από τη Γιουβέντους. Το ίδιο ή λιγότερο από πέρυσι, δεν έχει σημασία. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου