6 Ιαν 2015

Γιατί η Γιούβε διευκόλυνε τη Νάπολι στη μεταγραφή Γκαμπιαντίνι

Στη Νάπολι πανηγυρίζουν για την απόκτηση του Μανόλο Γκαμπιαντίνι, με τη Γιουβέντους να τους διευκολύνει όσο δεν πάει. Το «γιατί», ψάχνουν να το βρουν όλοι...

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Η απόφαση που πάρθηκε από τον Αντρέα Ανιέλι αμέσως μόλις ανέλαβε την προεδρία της Γιουβέντους, τον Μάιο του 2010, ήταν ξεκάθαρη: Παιδομάζωμα από βορά ως νότο και από δύση ως ανατολή.

Η Γιούβε άρχισε να ασχολείται με όλους τους ταλαντούχους πιτσιρικάδες της Ιταλίας και τους περισσότερους από αυτούς φρόντισε να τους κάνει δικούς της. Αμέσως μετά, βρήκε άλλες ομάδες για να προχωρήσει σε συνιδιοκτησία των μικρών ώστε να πάρουν ματς στα πόδια τους, να εξελιχθούν ως ποδοσφαιριστές και να πάνε στο Τορίνο όταν θα είναι έτοιμοι.

Ο Γκαμπιαντίνι είναι ένας από αυτούς αλλά παρά την πρόοδό του στη Σαμπντόρια, αντί για Τορίνο πήγε στον νότο. Μεγαλύτερη εντύπωση και από την απόφαση της Γιουβέντους να μην τον καλέσει, όμως, προκαλεί αυτή του να διευκολύνει απίστευτα τη Νάπολι στην προσπάθεια απόκτησης του.

Το γεγονός ότι ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις αναγκάστηκε να συζητήσει περισσότερο με την Σαμπντόρια από ό,τι με τους μπιανκονέρι, για να αποκτήσει το δικό τους 50%, δεν μπορεί παρά να προκαλεί μεγάλη αίσθηση.

Το γιατί η Γιούβε αποφάσισε να ενισχύσει με τόση ευκολία έναν ανταγωνιστή της, είναι ένα μυστήριο. Στην Ιταλία λένε ότι το θέμα δεν είναι καθαρά αγωνιστικό αλλά και πολιτικής.

Οι σχέσεις Ανιέλι-Ντε Λαουρέντις ήταν άψογες από το 2010 ως το 2012, διαταράχθηκαν αρκετά κατά την σεζόν 2012-13 και στις εκλογές της ομοσπονδίας το περασμένο καλοκαίρι ήταν απέναντι. Αν αυτό οδήγησε στην τόσο εύκολη πώληση του Γκαμπιαντίνι, δεν μπορεί φυσικά να το πει κανείς με σιγουριά. Αυτό που είναι σίγουρο, όμως, είναι ότι κάτι κρύβεται πίσω από αυτή την μεταγραφή.

Επίσης, για να μην ξεχνιόμαστε, δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Νάπολι να διευκόλυνε έτσι τους μπιανκονέρι αν ήθελαν αυτοί να αποκτήσουν έναν νεαρό ταλαντούχο που θα ανήκε στους Νότιους.

Με τον Ανιέλι να έχει βάλει ως στόχο να αλλάξει τα πάντα στο ιταλικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να περιμένουμε ενδεχομένως κι άλλες κινήσεις πολιτικής. Αυτό μπορεί και να μην είναι κακό, αν το τελικό αποτέλεσμα είναι καλό για την Serie A.

Αυτό, όμως, προϋποθέτει να συμφωνούν όλοι στο τι είναι καλό για το πρωτάθλημα. Συμφωνούν; Αν κρίνουμε από τις φωνές κατά της Γιουβέντους χωρίς να υπάρχει λόγος, μάλλον όχι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου