11 Ιουν 2015

Ο πανέξυπνος Μοράτα έχει πιάσει το νόημα για το τι πάει να γίνει στο Τορίνο

Η απόρριψη, από πλευράς Μοράτα, του ενδεχόμενου επιστροφής στη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι η πρώτη... δήλωση της Γιουβέντους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια, καλοκαίρι του 2011 ήταν για την ακρίβεια, όταν ο Σέρχιο Αγουέρο έλεγε «όχι» στη Γιουβέντους και επέλεγε την... Μάντσεστερ Σίτι. Ο λόγος ήταν ότι εμείς δεν παίζαμε στο Champions League και ταυτόχρονα οι Αγγλοι ήταν στα μάτια του πιο ελκυστικό πρότζεκτ.

Θεωρούσε ότι δούλευαν καλύτερα και είχαν καλύτερη προοπτική για επιτυχίες, τίτλους, δόξα κλπ... Τέσσερα χρόνια μετά, δεν ξέρουμε τι σκέφτεται ο Αγουέρο αλλά ξέρουμε τι σκέφτεται ο Αλβαρο Μοράτα.

Ενα παιδί 22 ετών, γέννημα-θρέμμα Μαδριλένος, ο οποίος διαβάζει, ακούει και μαθαίνει ότι η Ρεάλ σκέφτεται να τον ζητήσει φέτος. «Είμαι χαρούμενος εδώ, πετυχαίνουμε μεγάλα πράγματα και δεν έχω κανένα λόγο να σκέφτομαι κάτι άλλο» είπε και το έκλεισε το θέμα.

Η Γιουβέντους που δεν ήταν ελκυστική το 2011 για έναν Αργεντίνο επιθετικό, είναι πρώτη επιλογή το 2015 για έναν πιτσιρικά Μαδριλένο που ξέρει ότι αυτή που τον θέλει είναι η ομάδα στην οποία μεγάλωσε και την οποία υποστηρίζει από πιτσιρικάς.

Η Κυρία γίνεται ξανά ελκυστική και αυτή είναι η πρώτη μεγάλη νίκη της σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι η πρώτη μεγάλη κατάκτηση, η πρώτη δυνατή... μεταγραφική δήλωση της. Σε ένα καλοκαίρι που όλοι περιμένουν ότι θα πέσουν περισσότερα λεφτά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι το ίδιο σημαντικό η Γιουβέντους να κρατήσει τους παίκτες της που θα εγγυηθούν το «αύριο».

Ο Μοράτα, που είναι ένας από αυτούς, το έπιασε το νόημα. Λογικά το ίδιο θα γίνει και με τους άλλους καθώς αντιλαμβάνονται ότι μπαίνουν καλές βάσεις για το παρόν και το μέλλον.

Βάσεις, οι οποίες μπαίνουν μέσα από τη δουλειά όλων αυτά τα χρόνια και όχι με το να σκορπάνε συνεχώς λεφτά προς κάθε πιθανή και απίθανη κατεύθυνση. Αυτό, μεγάλε Αγουέρο, το κάνουν κάποιοι άλλοι και προκοπή δεν είδαν ακόμη και δεν προβλέπεται να δουν σύντομα...

1 σχόλιο:

  1. Έκανε πολύ καλή σεζόν, ειδικά από το δεύτερο μισό και μετά. Μπράβο του και μπορούμε να χτίσουμε πάνω του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή