28 Ιουν 2015

Το παρασκήνιο της πώλησης αντί αγοράς του Ντομένικο Μπεράρντι

Ο Ντομένικο Μπεράρντι θα μείνει ακόμη ένα χρόνο στη Σασουόλο, σε μια συμφωνία που άφησε ικανοποιημένους όλους.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Εχοντας πετύχει 31 γκολ σε 62 αγώνες με την Σασουόλο στη Serie A, ο Μπεράρντι έχει πείσει ότι είναι ο παίκτης που έρχεται. Υπάρχουν, βέβαια, και οι υπερβολές, όπως για παράδειγμα η αναφορά ότι πέτυχε περισσότερα γκολ από όσα είχε πετύχει ο Μέσι στα πρώτα 62 ματς της καριέρας του, αλλά αυτά πάντα υπήρχαν για όλους και δεν θα αλλάξει τώρα...

Αυτό που άλλαξε ήταν η τελική απόφαση της Γιουβέντους για το παρόν του Μπεράρντι αφού έμοιαζε σίγουρο ότι θα ερχόταν από φέτος στο Τορίνο. Αυτό, άλλωστε, ήθελε και ο Αλέγκρι.

Τελικά δεν έγινε έτσι, με την Σασουόλο να αγοράζει το 50% της Γιούβε για 10 εκατ. ευρώ και τους Μπιανκονέρι να έχουν οψιόν αγοράς του για 18 εκατ. ευρώ. Οπως έγινε, δηλαδή, με τον Τζάτζα, που θα είναι από φέτος στη Γιούβε. Γιατί έγινε αυτή η συμφωνία; Εδώ υπάρχουν τρεις... υποκατηγορίες, που οδηγούσαν όλες στην ίδια απόφαση.

Αρχικά, η επιλογή του ποδοσφαιριστή. Ο Μπεράρντι ήθελε να πάρει εγγυήσεις για τον χρόνο συμμετοχής του και η Γιουβέντους δεν μπορούσε να του δώσει κάτι τέτοιο. Δεν έχει δώσει εγγυήσεις σε κανέναν οπότε ήταν αδύνατο να το κάνει στον Μπεράρντι.

Τον πιστεύουν πολύ -το αποδεικνύουν αυτό οι συνεχείς δηλώσεις του Νέντβεντ για τον πιτσιρικά- αλλά δεν μπορούσαν να του εγγυηθούν τίποτα. Ακόμη κι ο Πογκμπά, όταν ήρθε, δεν πήρε καμία εγγύηση. Ηρθε για να κάνει τα... ρεπό των άλλων τριών (Πίρλο, Βιντάλ, Μαρκίζιο) και τελικά κατάφερε να πάρει θέση βασικού. Δεύτερον, η επιθυμία της Σασουόλο να τον κρατήσει. Η διοίκηση της έκανε ό,τι μπορούσε για να πείσει την Γιουβέντους να τον αφήσει εκεί για ακόμη ένα χρόνο και τα κατάφερε.

Προφανώς στη Σασουόλο φοβήθηκαν ότι αν χάσουν στο ίδιο καλοκαίρι τόσο τον Τζάτζα όσο και τον Μπεράρντι θα κινδυνέψουν πολύ σοβαρά με υποβιβασμό και γι' αυτό πέτυχαν την παραμονή του αλλά όχι... αναίμακτα. Εδωσαν 10 εκατ. ευρώ.

Τρίτον, το οικονομικό deal της Γιουβέντους. Δεν είμαστε οικονομολόγοι και οι σχετικοί όροι, ειδικά όταν τους αναφέρουν οι Ιταλοί, μας μπερδεύουν αρκετά αλλά από την στιγμή που έκλεισε η συμφωνία όλοι λένε και γράφουν για το κέρδος 7,3 εκατ. ευρώ που θα παρουσιάσει η Γιούβε στο οικονομικό έτος 2014-15 σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα την περίπτωση Μπεράρντι.

Από την στιγμή που αποφασίστηκε να συνεχίσει ο παίκτης για ακόμη ένα χρόνο στη Σασουόλο, ήταν προτιμότερο για τους Μπιανκονέρι να πουλήσουν το δικό τους 50% στη Σασουόλο παρά να τον αγοράσουν αυτοί και να αφήσουν εκεί τον παίκτη ως δανεικό.

Οπως και να έχει, η συμφωνία έκλεισε και ο Μπεράρντι για ακόμη ένα χρόνο θα μείνει στην ομάδα με την οποία παίρνει εμπειρίες στη Serie A. Αφού συμφώνησαν όλοι, προφανώς είναι «ok» το θέμα. Στο κάτω-κάτω, μιλάμε για έναν 20χρονο. Εχει, δηλαδή, μια καριέρα μπροστά του. Μια καριέρα ως Γιουβεντίνος...

1 σχόλιο:

  1. Προσωπικα πιστευω οτι η αποφαση πωλησης του παικτη ηταν καθαρα αγωνιστικη και σχεδιασμου... Ο Berardi κατα την αποψη μου ειναι εξελιξημος παικτης , που μπορει να παιξει περιφεριακος κυνηγος, ακραιος επιθετικος αλλα και κατα συνθηκην φορ... Ωστοσο η φετινη του χρονια ηταν σαφως υποδεεστερη απο την περυσινη και η Γιουβε δειχνει οτι δεν εχει υπομονει με τετοιους παικτες, τους θελει ετοιμους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή