19 Ιουν 2015

Μια διαφορετική άποψη για τον Πογκμπά

Είναι το δεύτερο καλοκαίρι που τα ξένα ΜΜΕ βομβαρδίζουν με θέματα για το πού θα πάει ο Πολ Πογκμπά. Ο Γάλλος εκτός από ποδοσφαιρικές ικανότητες έχει και καλές διασυνδέσεις. Και αυτό είναι έργο του Ραϊόλα.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Vito

Ο Πογκμπά, τουλάχιστον για εμάς τους Γιουβεντίνους που ασχολούμαστε καθημερινά με την επικαιρότητα της ομάδας, φαντάζει στα μάτια μας ως ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής του πλανήτη. Είναι όμως;

Διαβάζουμε για τα τούβλα εκατομμυρίων που προτίθενται να δώσουν στη Γιούβε Άγγλοι, Γάλλοι και Ισπανοί και νομίζουμε πως όλος ο κόσμος κινείται γύρω από τον Παύλο. Ξεκαθαρίζω: ταλέντο ο Πογκμπά, εξελίξιμος ο Πογκμπά, πολύ καλός ο Πογκμπά αλλά να βάλουμε και ένα φρένο. Δεν είναι και ο θεός που τον έχουμε κάνει.

Μας αρέσει που γύρισε την πλάτη στην Μάντσεστερ και επέλεξε την Κυρία, μας αρέσει το «ανώριμο» πωρωτικό ταπεραμέντο του αλλά στα 22 του έχει πετύχει κάποια πράγματα, όχι όμως τόσα ώστε να τον θεωρούμε τον σούπερ ουάου παίκτη που αν φύγει το κενό του θα είναι δυσαναπλήρωτο.

Προσωπικά δε θέλω να φύγει ο Γάλλος. Θέλω να μείνει στην ομάδα μερικά χρόνια ακόμη αλλά να βοηθήσει περισσότερο. Θέλω να αρχίσει να παίρνει πάνω του παιχνίδια, να κάνει τη διαφορά σε σημαντικές αναμετρήσεις και στιγμές που η μπάλα «καίει». Δε θυμάμαι να έχει κάνει κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα.

Ο Μοράτα για παράδειγμα, ένα χρόνο μεγαλύτερος του Πογκμπά, φέτος μας έδειξε πως αποτελεί κεφάλαιο για την ομάδα. Πήρε τη Γιούβε από το χέρι στα ματς με τη Ρεάλ και την έβαλε ξανά στο παιχνίδι στον τελικό με την Μπαρτσελόνα. Απέδειξε μέσα στο γήπεδο πως μπορεί ο προπονητής να υπολογίζει πάνω του.

Το σενάριο πώλησής του δεν πρέπει να τρομάζει ή να απογοητεύει κανέναν. Αλλά και όταν έρθει η στιγμή να τον πουλήσει η ομάδα, αν η προσφορά είναι συμφέρουσα βέβαια, δε θα είμαι από αυτούς που θα πουν γιατί πουλάμε. Αρκεί μόνο να επενδυθούν τα κεφάλαια που θα μπουν στο ταμείο της ομάδας. Εξάλλου συμφωνώ και με το παραπάνω για το ότι ο Πογκμπά μπορεί να γίνει ευεργέτης της Γιούβε!

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα. Είπαμε, από τότε που μπήκες το μάρκετινγκ στο ποδόσφαιρο οι τιμές έχουν εκτοξευτεί. Δε βλέπετε τι γίνεται στην Αγγλία. Η Σίτι δίνει σχεδόν 50-55 μύρια για τον Στέρλινγκ. Ήμαρτον...
    ΥΓ: Συνεχίστε την καλή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλός αλλα υπερεκτιμημένος πιστεύω , θα θελα να μείνει παρα ταυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή