20 Ιουν 2015

Ο Αλέγκρι τόλμησε και άλλαξε κάτι που έμοιαζε... απίθανο

Η Γιουβέντους έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των μεταγραφών της αλλά ο Αλέγκρι φρόντισε να δώσει ενδιαφέρον στη συνέχεια.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Ο στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ με την έναρξη της προετοιμασίας στα μέσα Ιουλίου. Ετσι λένε οι Ιταλοί. Το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνουν έτσι τα πράγματα, απλά επιβεβαιώνει ότι στη Γιούβε δουλεύουν σωστά.

Ξέρουν τι θέλουν και κινούνται γρήγορα για να το κάνουν δικό τους. Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έχουν γίνει ήδη έξι μεταγραφές, ασχέτως αν δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη όλοι... Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα, Κεντίρα, Ρουγκάνι, Τζάτζα, Μπεράρντι και κατά πάσα πιθανότητα η έβδομη θα είναι ο τερματοφύλακας Νέτο. Μια χαρά, αν σκεφτούμε ότι ακόμη δεν έχει βγει ο Ιούνιος.

Μια χαρά είναι όμως και οι δηλώσεις του Αλέγκρι την Παρασκευή. Οχι μόνο η επιβεβαίωση της παραμονής του Πογκμπά μετά την συζήτηση που είχαν οι δυο τους αλλά και το γεγονός ότι ο προπονητής είπε πως «ενδέχεται να αποκτηθεί και ένας εξτρέμ».

Η λογική λέει ότι ο Αλέγκρι δεν θα έκανε τέτοια δήλωση αν δεν ίσχυε. Αν δεν το είχε συζητήσει-αποφασίσει δηλαδή με την διοίκηση ή, αν θέλουμε να το προχωρήσουμε, αν δεν έχουν ήδη γίνει επαφές με κάποιον. Ποιος μπορεί να είναι αυτός ο κάποιος, ας το βρουν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι.

Το θέμα είναι ότι με την επιλογή απόκτησης και ενός εξτρέμ, η Γιουβέντους καταφέρνει κάτι που πέρυσι το καλοκαίρι, πριν την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, έμοιαζε... απίθανο: Γίνεται απρόβλεπτη τακτικά.

Η ομάδα που βρέξει-χιονίσει έπαιζε με 3-5-2, έπαιξε φέτος με 4-3-1-2, κράτησε το 3-5-2 για όποτε χρειάστηκε και παράλληλα δοκίμασε, κυρίως σε ματς κυπέλλου ή σε εύκολα πρωταθλήματος, και το 4-4-2 ή το 4-3-3. Ενδεχόμενη απόκτηση ενός εξτρέμ τώρα, θα δώσει τη δυνατότητα στη Γιουβέντους να παίζει πιο συχνά με 4-3-3 τη νέα σεζόν, της δίνει ακόμη μία επιλογή και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.

Η φετινή πορεία στην Ευρώπη έδειξε ότι σε αυτό το επίπεδο πρέπει να είσαι διαλλακτικός, ανοιχτόμυαλος και να τολμάς. Να τολμάς, βασικά, να αλλάζεις και η Γιουβέντους το τολμάει, αγωνιστικά και ηλικιακά. Και το τολμάει την κατάλληλη στιγμή...

1 σχόλιο:

  1. ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΕΤΟΣ. ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΤΟΣΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή