24 Ιουν 2015

Πού έχει κολλήσει η υπόθεση με τα δύο πρωταθλήματα που πήραν από την Γιούβε;

Μπορεί οι μεταγραφές να είναι τα πάντα, για τους οπαδούς, το καλοκαίρι αλλά καλό θα είναι να μην ξεχνάμε και το θέμα των δύο πρωταθλημάτων που πρέπει να επιστραφούν.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Το βασικό, φυσικά, είναι να μην το ξεχάσει η διοίκηση και δεν δείχνει τέτοια διάθεση. Το κακό είναι ότι δεν δείχνουν διάθεση να τρέξουν πιο γρήγορα τις εξελίξεις αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις.

Η τελευταία φορά που το θέμα του Farsopoli ήταν στην επικαιρότητα ήταν πριν κάτι μήνες, όταν το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας έβγαλε μια απόφαση με την οποία μπορείς μόνο να γελάσεις...

Ποια ήταν αυτή η απόφαση;

Παραγραφή για τους Μότζι και Τζιράουντο, οριστική αθώωση για όλους τους διαιτητές. Αυτό, από την μία είναι καλό για την Γιουβέντους καθώς δεν μπορεί να σταθεί με καμία λογική η έννοια της μαφίας που καθόριζε αποτελέσματα αν όλοι οι εμπλεκόμενοι διαιτητές κρίνονται οριστικά αθώοι από τα πολιτικά δικαστήρια. Καλό είναι, επίσης, το γεγονός ότι ο Μότζι δεν κρίθηκε ένοχος.

Το κακό είναι ότι δεν κρίθηκε και αθώος. Αυτό το «παραγραφή», χωρίς καμία απόφαση για ενοχή ή αθώωση, έκανε πολλούς νομικούς να σηκώσουν ψηλά τα χέρια και στη συνέχεια να διαφωνήσουν όλοι μεταξύ τους για το αν αυτή η απόφαση είναι καλή για την Γιουβέντους, την Ομοσπονδία, ή κανέναν από τους δύο.

Από εδώ και πέρα, η Γιούβε είναι υποχρεωμένη να περιμένει την ανάλυση του σκεπτικού της συγκεκριμένης απόφασης, από το ανώτατο ιταλικό δικαστήριο. Αυτή η ανάλυση δεν έχει γίνει ακόμη και θα αργήσει κάτι μήνες, κατά την προσφική τακτική του δικαστηρίου.

Από την στιγμή που θα πάρουν στα χέρια τους όλη την ανάλυση του σκεπτικού οι εμπλεκόμενες πλευρές (Γιουβέντους-Μότζι-Ομοσπονδία), θα αποφασίσουν και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα τους.

Για την Γιουβέντους, με βάση όσα ξέρουμε μέχρι τώρα, είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα αυτά που θα κάνει. Θα το τραβήξει μέχρι τέλους, δηλαδή, αφού ο Αντρέα Ανιέλι έχει δεσμευθεί ότι δεν θα σταματήσει μέχρι να επιστρέψουν και τυπικά σπίτι τους τα δύο scudetti.

Η Ομοσπονδία, από την άλλη, στα λόγια δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιστρέψει στους μπιανκονέρι αυτά τα δύο πρωταθλήματα και μάλιστα το έκανε μέσω του προέδρου της, Κάρλο Ταβέκιο, τον χειμώνα.

Το θέμα είναι να μην μείνουν στα λόγια αλλά να προχωρήσουν και σε όλες τις τυπικές ενέργειες που απαιτούνται για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτή που αποδόθηκε μέσα στο γήπεδο, δηλαδή, το οποίο λέει πάντα την αλήθεια.

Ενα από τα «όπλα» της Γιουβέντους σε αυτή τη δικαστική διαμάχη με την Ομοσπονδία είναι το αίτημα αποζημίωσης 444 εκατ. ευρώ για διαφυγόντα κέρδη, με τον Ταβέκιο να ξεκαθαρίζει πριν μήνες ότι η Ομοσπονδία απλά θα χρεοκοπήσει αν αναγκαστεί να δώσει τέτοια αποζημίωση στη Γιούβε. Καλύτερα, επομένως, να δώσει με κάθε επισημότητα πίσω τα δύο πρωταθλήματα και να μην χρεοκοπήσει κανείς...

3 σχόλια:

  1. ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΚΟΥΠΕΣ ΡΕ….!!!! ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΓΑΜΕ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα περιμένουμε πως και πως. Και για σπάσιμο σε όλους θα πρέπει να κάνουμε πάλι ένα γύρο θριάμβου.

    Καλώς σας βρήκα
    Storia di un grande amore
    Κατερίνα / Γιουβεντίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή