22 Ιουν 2015

Παίκτες που παλιότερα δεν ενθουσιάζονταν τώρα θέλουν να ντυθούν μπιανκονέρι

Ο Μάριο Μάντζουκιτς πάτησε Τορίνο, υπέγραψε, ανακοινώθηκε και κατάλαβε σε ποια ομάδα ήρθε.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Ο Κροάτης φορ ήταν στο στόχαστρο της Γιουβέντους καιρό. Πρώτη φορά εκφράστηκε ενδιαφέρον το 2013 αλλά δεν προχώρησε. Δεύτερη φορά το 2014 αλλά δεν προχώρησε. Τρίτη φορά το 2015 και η συμφωνία έγινε.

Αυτό δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι κάποιο δίκιο έχει ο Μαρότα όταν λέει ότι παίκτες που δεν ενθουσιάζονταν μέχρι και πριν λίγα χρόνια, τώρα θέλουν να ντυθούν μπιανκονέρι. Ο Μάντζουκιτς είναι ένας από αυτούς και ήταν καλές και οι δηλώσεις του.

Το να σταθούμε στο γεγονός ότι είπε τα καλύτερα για τους τιφόζι για να τους καλοπιάσει, είναι πολύ απλοϊκό. Πολύ ελληνικό. Οσα είπε ο Μάντζουκιτς για τους οπαδούς, για την ομάδα και το μέγεθος της, δείχνουν ότι έχει καταλάβει πλέον σε ποια Γιουβέντους έρχεται.

Δεν είναι μια ομάδα που θέλει να βάλει βάσεις για το μέλλον, δεν είναι μια ομάδα που στοχεύει σε διεκδίκηση του πρωταθλήματος, δεν είναι με λίγα λόγια μια ομάδα που προσπαθεί να βρει τον δρόμο της. Είναι μια ομάδα που έχει ως στόχο να διατηρήσει το στέμμα στην Ιταλία και να επιβεβαιώσει την δυναμική της στην Ευρώπη.

Ο Κροάτης έρχεται σε μια Γιουβέντους που νικάει και θέλει να συνεχίσει να το κάνει εντός Ιταλίας, αποκτώντας παράλληλα σταθερότητα στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Ερχεται σε μια ομάδα, δηλαδή, στην οποία καταλαβαίνει ότι θα πρέπει να δείξει την πραγματική αξία του αν θέλει να πετύχει.

Ο Κροάτης, για τον οποίο σε Γερμανία (Μπάγερν) και Ισπανία (Ατλέτικο) λένε όλοι τα καλύτερα για την σοβαρότητα του και τον επαγγελματισμό του, αντιλαμβάνεται ότι δεν κάνει καμία χάρη στη Γιούβε με το να αποδεχθεί την πρόταση της.

Αντιθέτως, θα πρέπει ο ίδιος να δείξει όλη τη χάρη του για να πετύχει και να σταθεί. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχουν κι άλλοι για να κάνουν τη διαφορά στην επίθεση της ομάδας. Και αυτό... κάνει τη διαφορά!

1 σχόλιο:

  1. Για να δούμε. Θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την εικόνα των τελευταίων χρόνων στα μεταγραφικά. Με την πώληση αστεριών το καλοκαίρι του υποβιβασμού χάλασε ότι είχμε χτισει τόσα χρόνια. Βέβαια ο Μάντζουκιτς δεν είναι για μένα μια τέτοια μεταγραφή. Αλλά αφού δεν ήθελε και θέλει κάτι βλέπει. Όπως ολοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή