18 Αυγ 2015

Η Γιούβε χειρίστηκε έξυπνα την υπόθεση Σικέιρα, τα «έχωσε» για τον Αλεξ Σάντρο και έκανε μια δυνατή κίνηση

Η διαφαινόμενη απόκτηση του Αλεξ Σάντρο είναι κίνηση επιπέδου Γιουβέντους και αυτό θα πρέπει να γίνει ο κανόνας από εδώ και πέρα.

Γράφει αποκλειστικά για τη Famiglia Bianconera ο blogger Don Luciano

Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ της Πόρτο είναι μέσα στους 3-4 καλύτερους της Ευρώπης στη θέση του οπότε η απόκτηση του αποτελεί σοβαρή ενίσχυση. Το γεγονός ότι είναι 24 ετών, αποτελεί και εγγύηση για την ομάδα των επόμενων χρόνων, την οποία ήδη έχουν αρχίσει να χτίζουν στο Τορίνο.

Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο ίδιος προτίμησε την Γιουβέντους και όχι το μεγαλύτερο συμβόλαιο που του έδινε η Μάντσεστερ Σίτι για να υπογράψει σε αυτή τον Ιανουάριο και να πάει εκεί το καλοκαίρι ως ελεύθερος, θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι για Βραζιλιάνος σκέφτεται πολύ λογικά. Ακόμη ένα θετικό για τον ίδιο και για την Γιούβε.

Η οποία Γιούβε, είναι αλήθεια ότι στο συγκεκριμένο θέμα χειρίστηκε πολύ έξυπνα την κατάσταση, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά τον Σικέιρα για να πιέσει την Πόρτο, η οποία έριξε σχεδόν κατά 10 εκατ. ευρώ τις απαιτήσεις της.

Πολύ δυνατή κίνηση, επομένως, από όλες τις απόψεις για την ομάδα, που μετά από χρόνια θα είναι δυνατή και στις δύο πλευρές, έχοντας την εγγύηση Εβρά -που έχει ακόμη ένα χρόνο σε καλό επίπεδο- για αναπληρωματικό.

Ολα καλά λοιπόν (αν δεν στραβώσει τίποτα την τελευταία στιγμή...) για τη θέση του αριστερού μπακ και τώρα απομένει η τελευταία κίνηση για να ολοκληρωθεί το παζλ.

Οι Ιταλοί λένε ότι η Γιουβέντους θα κινηθεί για δύο παίκτες. Ενα χαφ και ένα 10άρι ή εξτρέμ (Κουαδράδο). Προσωπικά πιστεύω ότι θα πάρουν έναν παίκτη και όχι δύο αλλά αυτό θα το δούμε. Το θέμα είναι όποιος ή όποιοι έρθουν, να είναι σίγουροι στο Τορίνο ότι μπορούν να σταθούν στο επίπεδο της ομάδας και να το ανεβάσουν.

Ο Ντράξλερ, αν δεν έχει προβλήματα τραυματισμών, είναι τέτοιος παίκτης. Ο Μικιταριάν που παίζει από χθες βράδυ στα ιταλικά ΜΜΕ, λιγότερο... Οχι ότι δεν ξέρει μπάλα ή ότι δεν μπορεί να δώσει αρκετά αλλά σίγουρα δεν είναι αυτός που θα φτιάξει τον κόσμο αμέσως, όπως για παράδειγμα ο Αλεξ Σάντρο.

Οπως και να έχει, το πιο σημαντικό συμπέρασμα από αυτή την μεταγραφική περίοδο είναι ότι η Γιουβέντους δεν φοβάται πλέον να δώσει μεγαλύτερα ποσά από όσα έδινε μέχρι και πέρυσι.

Η πιο ακριβή μεταγραφή της εποχής Ανιέλι-Μαρότα ήταν ο Μοράτα με 20 εκατ. ευρώ. Φέτος αποκτήθηκε ο Ντιμπάλα με 32+8, ο Μάντζουκιτς με 19 συν μπόνους και τώρα έρχεται και ο Αλεξ Σάντρο με 22.

Δεν είναι τα ποσά που δίνουν οι αντίπαλοι μας στην Ευρώπη αλλά η Γιουβέντους, ούτως ή άλλως, δεν ήταν ποτέ η ομάδα που ξόδευε συνεχώς. Ηταν η ομάδα που έπαιρνε καλούς παίκτες και τους έκανε σταρ, όπως έγινε και τα τελευταία χρόνια με τους Πογκμπά και Βιντάλ για παράδειγμα.

Εν αναμονή της τελευταίας, ή των τελευταίων δύο μεταγραφών για να γίνει και ο απολογισμός, μπορούμε να δώσουμε έναν πόντο στη διοίκηση επειδή αρχίζει σιγά-σιγά να δίνει περισσότερα από όσα έδινε τα προηγούμενα καλοκαίρια.

Και όταν συμβαίνει αυτό, σίγουρα θα υπάρξουν και οι μεταγραφές που δεν θα βγουν αλλά επίσης σίγουρα οι περισσότερες θα βγουν. Αρα αυξάνεις και τις πιθανότητες σου να συνεχίσεις την συλλογή τίτλων...

1 σχόλιο:

  1. Ωραία η ανάλυσή σου. Μακάρι να έρθει ένα 10άρι. Ο Ντράξλερ δείχνει να συνήλθε από τον τραυματισμό αλλά αν θέλει να ανέβει επίπεδο πρέπει να πιέσει και ο ίδιος την διοίκηση της Σάλκε να ρίξει τις οικονομικές απαιτήσεις της. Η Γιούβε είναι ότι καλύτερο για την καριέρα του. Μακάρι να το καταλάβει.....

    Δημήτρης Λάρισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή